Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Friday, January 28, 2011

~~2nd Cashout duit Nuffnang~~

nk bgtau je...saya dh pun cash out duit Nuffnang yg ada tu..xde la banyak..tp sebab malas nk tggu..ecece..sebenornye teman dh xsabor dh..hehe..RM106.56!hehe..sila lah kagum..ekeke..

malam ni dh nk balik kampung..so akan bersawang lah blog saya ni tanpa update utk seminggu..nk wat auto publish pn mcm xde masa dh..skrg ni br sudah buat kek kukus asam manis..n tengah basuh kain..xmo tinggal laundry kalo boleh..kasi ati ni balik kampung ngan tenang!

pasni nk packing barang2 Wafa, hubby n saya lak..barang2 utk ahli keluarga kt kampung dh pn saya kumpul setempat, tinggal masuk bag je..:)

pagi2 td bleh pulak line telefon kena bar..baru je bayar last week..agaknya telebih guna kot..hubby la pn, keje kan..saya kurang sangat guna skrg sebab utk urusan bisnes tshirt tu i have another line..given by big boss!:) 

hemm..so, now xde langsung BE kt blog saya..huhu..sedih..En Nuffnang, sila lah kasi BE ye..lagi2 nk CNY ni..hehe..:P ape2 lah..kalo agak blog saya okay, kasi tau!kalo xberapa ok..akan saya ok kan lepas balik bercuti nnt! 

mlm ni insyaallah pas Mangrib kami bertolak la sebab nk singgah bayar bil Maxis kt Parit Raja..then terus Ayer Hitam, naik highway..kali ni balik kampung Hubby dulu..Selasa, insyaallah baru balik kampung saya!xsabar betul nk sampai kampung nih!

okaylah..i have to settle few more things ye..see ya!

**saya xkan jengah blog kwn2 utk seminggu ni..tp kawan2 rajin2 la datang sini ye..:) mekacehh!!!!

Pump your day with a cup of #MiloFuzeJamPack and you can also tag your friends with the respective Milo Fuze's personalities. It's fun. Try now!

Pump your day with a cup of #MiloFuzeJamPack and you can also tag your friends with the respective Milo Fuze's personalities. It's fun. Try now!

Thursday, January 27, 2011

~~suka dan xsuka..~~

bila dh suka tu, ada lak benda yg kita tak suka kan...

suka nk balik kampung mggu ni..tak suka bila pikir nk kena lalui perjalanan yg memenatkan..9-10 jam tu!hadoii..

suka bila tgk senyuman sendiri depan cermin..tak suka bila tau ada gigi yg perlu dicabut!!aaaaaaaaaaaa....

suka bila tgk resepi2 best kt blog chef2 yg baik ati share resepi mereka..tak suka bila try resepi2 tu n xberapa menjadi!membazir duit, masa n feeling saya!

suka bila tgk promotion AirAsia yg kaw2 murah..tak suka bila dicampur2 tax, pilih seat, luggage..lahh...mahal pulok doh!ok aloh...cancel nk jalan2 tahun nih!

suka bila dapat pergi ke Careffour ke, Tesco ke..sebab banyak pilihan, banyak barang, senang nk dapat barang2 keperluan..tak suka bila jenuh dok pusing2 cari car park..dh la org ramai..huh!terus bad mood nk cari barang!-kes terjadi di Careffour Batu Pahat..Batu Pahat lagi..haippp...


**semua ni apa yg terjadi mlm ni..huhu...

Wednesday, January 26, 2011

~~me nk promote juge~~

wah..makin meriah HeartBeat skrg ye..mostly blogger dh mula letak iklan HB ni kt blog memasing..sukeeeee!!makin meriah la HB skrg ni!

hah..nk promote gak lah..jom la register HeartBeat ni!jangan risau,,en Nuffnang xmarah punye..hehe..

boleh klik banner kt atas tu..yg kt bawah Follower tu..senang je nk register..then kita bleh la tolong promote2 HB ni, like Anje n MamaZharfan wat tu :)


klik banner ni pn boleh gak!


**boleh dapat duit juge kalo letak iklan HB ni tau..kalo org register melalui iklan kt blog kita 
pn boleh dpt duit..xcaye?jenguk la blog Anje, MamaZharfan n ramai lagi yg otai2 HB tu!hehe..


*jom JOIN!

~~susahnye nk bagi faham..~~

xtau nk luahkan pada siapa..kalau ada pn, mungkin susah nk diluahkan..pada masa ni, hanya Tuhan yg tahu apa yg saya rasa..

kenapa susah sangat nk bagi faham ye..berkali2 ckp, masih jugak xfaham2..

sedih..kecewa sangat..kecik ati..air mata mula mengalir laju..

bila jadi mcm ni..terasa sangat diri ni banyak menyusahkan orang..

jobless..xde duit sendiri..

harap belajar je tinggi tp xkeje2 gak..

i'm blessed coz Allah give me very understanding hubby..Alhamdulillah..syukur Ya Allah..kuatkan hambaMu ini Ya Allah..

Tuesday, January 25, 2011

~~buruknye header blog org tu..~~

hehehe..kome jangan le terkejut ngan header blog sy yg buruk tu..huhu..sedih2..punya la nk ada header mcm org lain kan..godek2 Corel Draw..nah!!


sungguh xcantik lagi buruk!dh la xcenter..blurr lak tu..tulisan tu satu hal dah..TAK CANTIK LAAAAA!!!hadoii..nk kena guna khidmat designer gak la nnt..apo kan dayo..xpandai lah nk guna Photoshop or etc tu..sungguh!

**erkk..ada ke yg sudi nk tolong wat free??wah..toilet pn bayor kakkk!!huhu..

~~Wafa in caftan~~


Wafa dapat caftan from her Abi..ole2 dari Terengganu la ni..sangat cantik caftan nye..hand made katanya..size kecik kemetot je RM12..agak mahal la..tp xpela kan..berbaloi2 bila tgk anak dara kami pakai..

meh layan gambar2 Wafa in her caftan..




tembam skit dh skrg ni..kuat makan!





alala..bersimpuh..ni betul2 ye, bukan dibuat2..hehe..





khusyuk tgk iklan kt tv..





owh..rite now, she's sleeping dh..but no so beauty lah..lasak!





tido dalam kepenatan lah ni..


mentang2 Abi dia tinggal dia 2 hari..hari ni sibukkk je nk ikut kemana saja Abi bergerak..including ke bilik air utk mandi atau amik wuduk..kronikkk!!!hehe..sabar jelah..nama pn anak Abi kan..ape bleh buat..:P

Monday, January 24, 2011

~~katanya tutup aurat, tapi..~~

saya tgk tv petang td..tv 9..rancangan apa ntah, saya lupa lak nama program tu..tp bercerita pasal aktiviti2 yg boleh dilakukan wpun kita menutup aurat..

hmm..kalau ada lah ustaz atau ustazah yg baca entry ni, saya harap sangat dapat komen ye..

once we talk about menutup aurat tu, suppose we understand and really understand the meaning of menutup aurat ye!kalau tgk skrg ni, yg bertudung, berapa ramai yg betul2 bertudung menutup aurat?setakat yg saya faham lah..menutup aurat tu maknanya menutup sepenuhnya dada, n xpulak menampakkan leher bila pakai tdung..ramai juge yg dok pin tudung sampai nampak bentuk leher..xkurang jugak yg bertudung, tutup dada, tap tudung jarang..hmm..susah kan kalo kita amik sekerat2 je suruhan Allah ni..

sepatutnya, pakai lah tudung yg labuh menutup dada, dan xjarang, dan xmenampakkan leher..

lagi satu, menutup aurat ke kalo ketatttttttttt!!!sy tgk seluar yg dipakai tu masyaallah..betul2 ikut bentuk betis n paha..menutup aurat ape tu?sepatutnya pakaian kena longgar, xmenampakkan bentuk tubuh..ha..tu la br menutup aurat!

ada lagi, pasal seorang doktor lak..masa program tu, nampak je tangan dia..wpun dia pakai baju kurung yg longgar..tangan is still aurat ye doktor!tapak tangan n muka je yg boleh ditunjukkan..ha..kaki jangan lupe ye..

kan aurat perempuan seluruh anggota badan kecuali kedua2 tapak tangan n muka..

saya ni bukan sesiapa nk bercakap panjang lebar dengan petikan ayat Al-Quran mahupun hadis2..those yg nk bercakap pasal aurat tu, fikir2 lah dulu ye..

**maaf kalau ada yg xsenang dgn entry ni..
**jom lah kita menutup aurat dengan sempurna..pakai lah pakaian2 yg longgar dan tidak jarang..yg suka pakai lengan pendek with sarung lengan yg ketat tu, hentikan lah..tetap xboleh wpun xnampak lengan nya sebab nampak bentuk lengan..sama jugak yg suka pakai tight masa main bola, konon2 xmau nampak lutut, tp pakai tight, sama juge, masih nampak bentuk lutut..yg nk kwin, nk bagi nampak bulu mata tu panjang, lentik n cantik, pakai bulu mata palsu..pn hentikan lah..xboleh tu..lagi lah pulak pakai rambut palsu..

Saturday, January 22, 2011

~~off to Terengganu~~

pagi ni my hubby dh bertolake ke Terengganu..ada lawatan ngan staff2 kt pejabat dia..kemana?dun know lah coz yg nk bawak diorang tu org yg dok kt T'ganu nun..so, malas nk ty panjang2..sampai sana nnt diorang check in, mungkin kt Peladang Setiu Agro-Resort-which i dh pernah tdo n camping kt sana..ekekeke..sukeeeeee!!

esok jalan2 ke tempat2 lawatan, then mungkin petang@malam bertolak balik ke Rengit dh..kejap kan?ada gak yg offer, bawak la org umh n anak skali..oh..no..no..no..nggak mau ah..bikin capekk aja lah..penat dow travel jauh2..pastu sehari je kt sana..cnfirm pack gile masa tu..haha..len kali la kot..besides..T'ganu is like my hometown dh..xjauh mana ngan Pasir Mas kan..so bebila teringin nk g, boleh je singgah masa on the way nak balik Rengit ni..kan?kan?kan?

so, Wafa stakat ni okay2 aje..hehe.. she's very-anak-Abi k..malam2 cari Abi bila nk tido..malam ni kita tggu n lihat lah apa jadi :)

hmm..mcm nk kuar jalan2 lah petang ni..tggu Wafa bangun dulu :) 

yuk ke BP Mall!!

Friday, January 21, 2011

~~it's 100!!!~~


Alhamdulillah..my earnings dh cecah RM100..yeay!pagi ni nengok acc Nuffnang..wa..sukeee..but at the same time, bertanya juge dlm ati..Nuffnang dh xmo kasi BE ke kt saya ye??..huhu..




ada satu BE je skrg ni kt blog..En Nuff..baik kan?kasi la lagi..ekekke..bodek!

hihi..xpela kan..whatever pn dh rezeki tu..kalo ada yg baru alhamdulillah..xde nk wat mcm mana..sendiri mau igt la..:)

Thursday, January 20, 2011

~~ANAK KELANTAN~~


wah..tajuk entry..hehe..jangan marah ye..saje la letak gtu..actually saya xde la kenegerian pn..saya anak Malaysia lol..:)

ni saje nk promote tshirt Anak Kelantan..cantik tau!!beside ada org suh saya promote kaw2..biar satu Kelantan pakai baju ni..haha..possible kah?we'll see k..
ni hah..nengok..kalo bekenan, order cepat2 k!



saya pn mau satu!

err..mcm biasa..kaler hitam eh..

regenye? RM26 lengan pendek, RM28 lengan panjang!
sms kalo minat eh..016-702 8448 (fizah)

Wednesday, January 19, 2011

~~Again..pasal hospital kerajaan..*sigh*~~

terkejut bila dapat surat peringatan pertama bil rawatan Wafa..last month py cite ni..igtkan dh abis..actually last month merangkap last year lah..

bil rawatan yg xdijelaskan..RM38..diulangi k..RM38..nah..kasi besar sket figure tu..korang xsalah baca dh..mmg 38 hengget je..kitorang xbayar sebab pakai GL..masa nk discharge tu dh ty kt kaunter kutipan hasil Hospital Batu Pahat, yg in-charge kt ctu ckp xyah bayar la Puan, sebab Puan dh bg GL..i asked her twice okay, pasal bil atau resit yg dia boleh kasi as a prove kitorang dh settle kt ctu..but she didn't give any..so sy xkisah la, xkan nk paksa2 lak kan..

tup2 today, i got a letter, A Warning Letter actually..1st warning letter..ape lagi,sy ni mmg jenis cepat nk hangin kalo dh tau benda tu something wrong..so i called the hospital immediately, asking so on n so on..dia boleh ckp xde GL!ha...ni mmg wat aku hangin lah!

how come boleh xde GL sedangkan merata2 sh sy tinggal copy GL my hubby tu..u can check at Wad 1, Unit Kutipan Hasil n klinik Pakar 3..nah ko..sampai 3 copy sy kasi..xckup lagi kah?

ni la masalah GH ni..hadoi..last time kena servis yg hampeh di Hospital Kota Bharu..this time kt Batu Pahat lak..

now sy cuma tggu pihak hospital telefon je..malas dh nk calling2..susah2 sangat, kitorang g bayar je bil tu..bukan nk berlagak..tp tu lah..hmm..i just fight for our right..

**sorry lah encik, saya bukan nk marah pn td..sy cuma tegas okeh..hehe..:P

~~sambungan katalog Vol 4~~

ni merupakan sambungan katalog strawbearu Vol 4 ye..

 sape2 bekenan, sila sms direct ye..016-702 8448 tq!





















~~isu panas- pasal ada blogger tipu blogwalking~~

Just care to share..

td terbaca mesej kt shoutbox Blur @jiwakacau.com..ada yg marah2 pasal dia guna software blogwalking tu..hmm..ape nk komen ye?saya pn xberapa berani nk komen lebih2..ada yg berani tu, silakan lah..saya xde lak nk defend or kutuk mana2 pihak..i am neutral..hehe..

tp kalo betul ada yg blogwalking guna software tu, mcm mana ye? i mean, should we banned them?atau maki hamun them?or what to do?

apa yg saya nk ckp kt cni, saya antara yg suka copy & paste je my short message kt blog kawan2 blogger..like this..

salam ziarah..
singgah cni..
salam ziarah dari Rengit..
Jom brekfes ngan cokodok pisang!sedappp...

n banyak lagi..but i don't use any software pn..adat la kan, menyapa blogger mcm tu..and i really come to their blog, baca entry n so on..if line internet ok, then i leave some comments juge..salah ke copy paste mesej tu ye?alahai..tell me if i'm wrong..

for me, blogging is all about ur life..what u do..what u like..what u love..so n so..sometime ni jd mcm tempat nk luahkan isi hati..contoh mcm entry geram kt polis tu kan..hehe..i do write what i want to :)

moral of the story..let's blogging secara sihat..



Tuesday, January 18, 2011

~~Wafa is 11months~~

update cite pasal anak lagi..

Wafa dh 11 bulan..alhamdulillah..she still fully bf..selera makan dia skrg ya ampunnn!!semalam petang makan fries, then bubur lambuk, then nasi goreng, then kek chifon..wah..air masak..pastu nyusu, pastu ngantuk!!hahaha..tdo ngan jayanya semalam..awal dr biasa..11.25 lagi dh belayar..kalo x, mau nye pkul 12 lebih..

one thing yg agak merungsingkan saya, Wafa masih xtumbuh gigi..until today!tanda2 pn xde lagi..normal ke ek?risau lak..hmm..now dok sibuk train angkat kaki with bontot along, nk berdiri tp belum ckup keberanian lagi..kalo jmpa kerusi or pape yg dia boleh berpegang, then laju je bangun..pagar nk ke dapur ke, almari kasut..n also dinding umh..tu antara tempat feveret nk berpegang..

now Wafa dh pandai tepuk tangan..kalo kita tanya "siapa nama Wafa?", dengan laju nye angkat tangan..(konon2 nye nk ckp "saya" la tu..ekeke..) comel!

then ada satu lagi..bila saya atau abi dia ckp, Wafa, tangan ke belakang!cepat2 dia pusing tangan dia ke belakang, ala2 kena gari dek polis tu..haha..kitorang suke gelak tgk dia wat mcm tu..:)

alahai..ni lah masa2 yg susah kita nk ada..tgk anak membesar depan mata..esok2 dh bertambah anak, xtau la sempat tgk ke x..sy pn teringin nk keje..silap2 dgr cite dr pengasuh dia je la nnt..

Wafa, abi n ummi love u soooooooo much!

Monday, January 17, 2011

~~say cheese to Encik Polis, Bahagian Trafik Batu Pahat~~

Nah..aku tulis khas utk polis td..segera aku xde bahasa saya2 dh kt blog aku ni ha..

aku harap sangat ada sedara mara ke kawan2 ke, adik beradik ke..xkisah la, yg penting ada kaitan ngan polis td tu..mintak sampaikan salam Assalamualaikum aku kt dia n then kalo boleh, print kan entry ni, kasi kt dia..okeh!

Masa : 2.50 (lebih kurang la..)
Lokasi: Bahagian Trafik, IPD Batu Pahat
(lebih tepat lagi, tepi jalan, betul2 depan kaunter bahagian saman)

My hubby kt kaunter, bertanyakan pasal program bicara dengan polis, n then cek saman yg ada..aku dalam kete, dengan wafa di tempat duduk co-driver..saje xikut hubby sebab sekejap je nk berurusan, xsampai 5 minit pn..

tetiba ada kete hon2 dr belakang..bukan skali dua..berkali2..aku igtkan xlepas nk kuar..aku siap kuar dr kete..polis tu masih dok hon2 lagi..aku tgk kan je la sebab nk alihkan pn, dia dh lepas kuar..skali dia ty aku sesuatu, aku mmg xdengar sebab dia xturunkan pn cermin kete..okay, kt cni dh SOPAN ABIS kan?bercakap ngan org, tanpa turunkan cermin kete..BAGUS2..Aku puji ko lah Encik Polis..

Then dia ke depan skit, sambil turunkan cermin ket, dia menyapa hubby aku..

Polis: boleh parking ke kat situ? (sila baca dengan nada menjerit ye, coz mmg dia menjerit kt hubby aku!)

hubby: xboleh cik, sekejap je, dh siap pn (masa ni hubby dh siap n menghala ke kete dah..xsampai 5 minit sungguh..aku tgk jam masa tu..)

polis: Ha, dh tau xboleh parking, ape lagi??alih la kete tu! (menjerit lagi..)

hubby: senyum sambil angkat tangan..

aku dalam hati??

B**O*! s**p*d punya polis!!!

nk je aku g kt kete tu, n cakap, Wah!cantik bahasa encik pakai?mana belajar ye?kt pusat latihan dulu ke?ke sepanjang encik berkhidmat dlm PDRM nih?
ni lah yg dikatakan mesra okeh!

mesra kan???

**mmg kt ctu xleh parking, tapi kalo yg drop by je, mcm ada org tggu dlm kete, aku tgk boleh je, sebab biasanya org xde nk lama2 kt ctu..most people go there to check summons, n make payment..so agak2 korang lah, ada ke sampai setengah jam??dengan xde waiting customer pn..
**kalo betul kami salah, xboleh ke ckp elok2..hubby dh ngaku pn, n tau xleh parking, but could he manner his words?besides, waktu ofis hour lagi..dengan pakaian seragam putih yg indah tu, xboleh ke tegur elok2..bukan merompak menyamun pn..

** my hubby just ignore, but i'm not that type..kalo salah, tetap salah..Budi Bahasa Budaya Kita..hmm..you judge, people!

~~kalau saya keje..~~

kalau saya keje, ada beberapa perkara yg perlu saya fikirkan..

1- Siapa nk jaga Wafa..ha..this is most critical part sebab pengasuh zaman sekarang ni bukan mcm zaman mak2 kita dolu2..ramai pengasuh yg kejam2 skrg ni..mandikan ank guna kaki lah, tidokan anak dgn tutup muka dengan kain @ bantal lah..bagi minum susu masam..n banyak lagi cite2 ngeri yg kita slalu jmpa..so, yg ni paling penting saya perlu buat if i want to work again :0

2- masalah sleepy!!yg ni kalo pepagi tu mmg ngantuk gile2..nk  bangun subuh tu kemain liat lagi..adehh..kalo keje, mana mau nk sleepy2 bagai nih..harus cergas, cerdas!hehe..

3-transport..yg ni pn kena mik kira coz now we only have a car..without any other transport..motir pn tarakkk!!so my hubby pakai kete, sy nk g keje naik ape lak?ekeke..

tapi ni semua baru angan2..planning2..blm dpt keje pn lagi..biasa la kan..i sukeeeeeee berangan skrg ni..hahaha..:P

~~update..~~

tido lewat lagi mlm ni..hadoi..Wafa mmg tdo lewat skrg ni..pkul 11 lebih paling awal..kalo x..12.30 atau dekat2 pkul 1..ngantuk nye lahai pagi2 tu..liat betul nk bangun Subuh..nampak gaya kena mintak tlg my mom kejutkan pagi2..kami berdua mmg susah betul nk jaga..sampai bunyi alarm pn xsedar gak..kronik kan?

dh berlarutan hampir 3 minggu kalo xsilap..Wafa mmg suka main2 bila malam..lasak yg amat..seronok tgk keletah dia tp kita la yg penat..huhuhu..

this coming weekend my hubby ke Terengganu, ada rombongan lawatan..lawatan apa ntah..xyah mention la kot ye..yg pasti he will be off for 2 days jugak tu..2 nite jugak sebab gerak balik hari Ahad dr Terengganu, for sure malam isnin tu br sampai..it takes abour 10-12 hours jugak..lagi2 kalo bawak rombongan Cik Kiah n Pak Daud..ekeke..main petik je nama tu..

bawak makcik2 n pakcik2 belaka, sah2 la xleh lelaju..jap2 kena berenti..ngeteh bagai dulu..hehe..ape2 jelah..saya cuma berdoa hubby selamat pergi n balik..n his Wafa yg kt umah ni xwat perangai lah..harap Wafa baik2 aje withour her Abi along..risau nih but tawakkal je lah kan :)

oklah..weekend ni kitorang xkemana2 sebab another 2 weeks we're going back to our hometown Grik-P.Mas..insyaallah :)..can't wait!

Saturday, January 15, 2011

~~New Release Vol 4- Anak Negeri~~

Alhamdulillah..br dapat soft copy utk design2 Volume 4 ni..jom rembat selai dua..hehehe..

CARANYA:
1-pilih design yg berkenan di hati..
Harga : RM 26 utk Lengan Pendek
RM 28 utk Lengan Panjang
RM 23 utk Baby-T

 2-Bank-in Deposit RM 10

3- hantar alamat penuh korang utk proses penghantaran t-shirt



















Friday, January 14, 2011

~~The making of...Donut da..~~

Kt Rengit tgh hujan ni..sedap ni kalo dpt makan ccur udang ke..donut ke..pisang goreng ke..nyum2..

ckp pasal donut..dh lama teringin nk makan donut wat sendiri..wpun xberapa sedap, tp suka lah bila bleh wat sndiri ni..ekekeke..practise makes perfect kan!kali ni amik resepi dr sorang blogger..tp lupa lah link dia..aisey..ampun ye..so nk reveal resepi pn xberani sbb masa copy aritu lupa nk salin link wordpress dia skali..n he's a guy! bukan En Mat Gebu ye..Kalo Mat Gebu, dh tentu2 ada dlm blog list saya..hehe..

dh siap bikin adunan nye..tggu mengembang dulu, then uli2, pastu canai..pastu biar dia berehat jap..pastu nk goreng!nyum2..sedap ni makan sambil menikmati bunyi hujan kt luar tu..ahahaha..jom le kita  Ngeteh!

**Wafa tgh sedap tdo..umminye bermaharajalela depan lappy n kt dapur!yahoo..

Thursday, January 13, 2011

~~Thank You Nuffnang~~

Thank you coz still giving my blog a BE..:) 
lately mmg UV terukk..ke laut lah..ntah2 ke bulan..mmg below 100 everyday!hadehh..sedih betul..tp apo kan dayo eden..internet ni mmg slow bak kura2 patah kaki..sometimes mmg mcm hang terus!

haduss..(mengeluh lagi..) mcm mana la nk blogwalking kalo berterusan mcm ni..

semalam berjaga sampai pkul 4 pagi..mmg ok la time tu..laju gile sbb mostly org da tdo..mmg sedap blogwalking..sudahnye saya lah ngantuk..n UV masih ciput2 je sebab blogger2 da tdo..

alahai..mintak2 xlama la mcm ni..

i miss my nice UV graph..:))

~~internet ke laptop yg problem eh..~~

Lately, bukan xnak blogwalking..malas pn tidak..

tu yg wat saya confuse nih..lappy kah yg slow ala2 kura2??atau Streamyx yg cuba2 nk jd siput ba*i??huhu..bukan sumaph seranah ye..saje sensored kan perkataan tu..
ishh..xmau lah memaki hamun..xbaekk oo..

ni entry testing..pkul 3 pagi..nampak mcm laju je nih..taip2 ni pn xde buffering..ecece..buffering tu..mcm salah je istilah tu..ekkee..hantam saja lah labu..
now my hubby n Wafa sedang lena dibuai mimpi..Umminye masih ngadap lappy..konon2 nk testing la nih..ha..sat lagi nk wat entry khas utk Anak2 Klate ye..moh le nengok sat lagi..:)

**kalo tetiba kita sentap ngan seseorang kan..ape nk buat ye???hmm...

Monday, January 10, 2011

~~bila dh femes @ glemer..~~

Well, talking about glamour, famous n so on ni, mcm2 persepsi kita kan..ni pendapat saya je..ia mungkin xsama dengan pendapat kalian semua..

in my last entry, sy ckp nk bg pendapat pasal blogger2 yg da femes, sedang femes n akan femes xlama lagi..

yg dh femes..siapa tu xperlu la saya mention kot..ramai yg dh tau ramai blogger yg femes ala2 artis kan..:) sukeeeeeeeee...korang perasan x xde chatbox pn kt blog depa ni..blog kecik mcm blog saya ni lain la..kena ada chatbox kalo nk up traffic..yg dh femes, xperlu pn xpe sebab Unique Visitors(UV) depa dh ribu2an setiap hari..:)..jeles kan..

follower depa xyah cite la..ribu2an jugak..entry they all pn sangat2 interesting..kdg2 tu short je entry nye tp viewers beribu2..jeles lagi..aaaaaaaaaaaa....

template depa pn mesti la kellasssssss gtu..masing2 ada tema tersendiri..yg blog sy ni masih pakai template blogger yg free tu..ekeke..yg ni xperlu jeles rasanya sebab masing2 ada taste..:)

most of them pakai domain sendiri..xde la pakai blogspot ni ha..just like me!

pendapatan dr blog dorang mesti masyukkk abess!!kalo x beratus2..sah la beribu2..kan?lagi2 dr Nuffnang..yg saya ni jenuh la nk kumpul 50 hengget pn susah ko..adehh..yg ni saya sangat2 jeles..!!!

yg sedang femes..yg ni ada jugak..sedang femes atas beberapa sebab..mcm2 sebab la sebenarnya..rajin join GA, rajin wat GA, rajin blogwalking..rajin update entry best2..n banyak lagi..xkurang juge blogshop2..itu pn termasuk jugak..best kan?

yg ni masih ada chatbox rasanya..entry depa pn boleh tahan menarik n berguna utk pembaca2..

follower makin hari makin ramai..traffic pn makin stabil..n earning Nuffnang makin banyak!haha..best2..

yg akan femes..yg ni xtau la sape..one day nnt la kot br tau..hehe.

harapan saya, blogger semua akan terus berblogging..n jangan sombong..(pesanan utk saya juge..) kdg2 ada juge yg xpernah reply komen pn..sedih kan?hhm..ape2 je la ye..


**moral nye disini..wpun dh glemer, sedang glemer n akan glemer, jangan la kita sombong ye..xkira di mana kita..realiti atau di alam maya ni..:) peace!

Saturday, January 8, 2011

~~2nd pregnancy..~~

tetiba teringin nk tau pendapat korang pasal 2nd pregnancy lah..

ape perasaan ek bila pregnant kali kedua? i mean, once dh tau pregnant tu la..terkejut ke..unexpected ke..seperti yg dirancang ke..gtu2 la..hemm..okay, meh cite detail sket lah..

ni in case yg xdirancang tetiba tau pregnant kan..apa agknya kita rasa ye?sedih ke?takut ke..

ha..gtu la..one of my fren ada yg mcm tu..belum setahun anak dia yg sulung, dia dh preggy lagi..then bila ank 2nd tu dh lahir, xsampai setahun jugak, dia preggy utk yg ke 3 lak..dgr gtu rasa mcm simpati lak kt dia..mcm xdan nk rest lagi..kesian tau..

hhmm..so far, saya..i mean we all lah..nk tgk Wafa besar dulu..mudah2an xde lagi la yg ke 2..bukan tolak rezeki..cuma xnak la terlalu teruja nk anak ramai, takut terabai ke apa..kn susah tu..at least, biar la betul2 prepare kalo boleh..tp kena igt juge..Allah tu Maha Kuasa..apa2 pn boleh berlaku kan..

so yg dah ada lebih dr seorang anak..sudi2 la komen pasal ni ye..bapak2 pn boleh komen..sape2 je la..sila komen kalo ada masa ye..tenkiu..

**saje nk tau..sharing kan caring..hehe..:)

Friday, January 7, 2011

~~my 1st cheque da sampai..~~

owh,,nk update gak wpun sibuk..ekeke..sibuk?ye..saya sibuk..mlm ni ada dinner kt Batu Pahat..Dinner merangkap Family Day utk PPK Rengit..so sy n Wafa pn ikut..hehe..

okay, cek Nuffnang dh pn sampai td ye..RM64.sen2..lupa la sen2 berapa..malas nk g amik cek tu n cek sen2 nye..sy dlm bilik, cek tu kt luar..malassssssss!!!!

okay, nuffnang, thank you soooooooooooo much!..nnt saya cash out lagi bulan ni..hehe..maceh2..toce2..apo lagi nk ckp?

ha..nk wat satu entry..pasal blogger2 yg dh glam gtu..glam??alah..glamour la..ok..check it out!..:))
**nk tau x..last nite, pulun jahit baju kurung Wafa, pg td jahit my baju kurung lak..hasilnye??ok, wait aa..i publish hasil keje tangan i tu next entry..da..

Wednesday, January 5, 2011

~~currently..~~

currently i'm eating bingka roti given by my neighbour..sedap!n now tgh tggu air masak..nk bikin Anlene!wah..utk tulang lebih sihat..ckup kalsium..ekeke..

apekah??mcm mengarut je entry kali ni kan..aiseyy..
actually td ke maybank jap..pastu ada amik 2 pamplet, satu pasal education plan utk child, satu lagi pasal SSPN..korang yg dh ada anak ada bukak ke akaun SSPN tu anak2 korang?saje je nk tau..mcm best lak..siap boleh simpan RM20 je sebulan..tp leceh lak nk ke bank tiap2 bulan hanya kerana nk bank in RM20 kan..tu lagi senang kalo dapat wat potongan gaji..hmm..nk keje!!!!!!!!!!!

aduyaii..kalo pk pasal future plan, mmg lah esok jugak nk g keje tau!huh!asyik2 topik ni je kuar kan..ate, ni salah satu hajat yg masih xkesampaian sampai sekarang..bayangkan ye..dh hampir 2 tahun saya xkeje..!betul2 rindu nk keje n ada duit sendiri lah!..huhu..hope my hubby xbaca la entry ni..ekeke..
sebenarnya dilema tau..hati sebelah nk keje, sebelah lagi nk jaga Wafa..seronok tgk anak membesar depan mata..tp kalo xkeje xleh juge..so mana lagi penting??dua2 penting, so kita tgk yg lebih penting la..by the time umur 56 aka pencen, nk jugak la merasa hidup xde hutang..so nk xnak, kena la plan dr sekarang utk settlekan hutang2 yg ado..huhu..

oklah, nk makin mengarut dh ni..doa je lah, mudah2an ada rezeki utk keje..amin!!

Monday, January 3, 2011

~~kenangan sekolah2 saya..~~

wah..sekolah2 tu..tetiba teringat lak kenangan2 yg ada masa zaman persekolahan..tahun 1990 sampai 2000..saya ada 3 sekolah rendah n 2 sekolah menengah..ekeke..'ada' tu..ape da..alah..pape je la kan..
 
masa mula2 skolah, saya terus ke sekolah rendah..no tadika2 nih..nape? i dun know lah..mungkin xberkemampuan kot..lupa lak nk tanya my mom kenapa saya xmasuk tadika..wawawa..
ni sekolah rendah pertama saya..
 
from Google
 
ha..nampak ke sign nama skolah sy ni? Sek Keb Gual Jedok, Tanah Merah..darjah 1 sampai setengah tahun darjah 3..then pindah skolah ni lak..

from Google
ni Sek Keb Bendang Nyior..juga kt Tanah Merah..

pastu arwah cek ( ayah kpd Abah that is my Atuk la..) mintak kami sekeluarga pindah balik ke Pasir Mas..nk suh dok dekat ngan dia memandangkan dia semakin tua..yg dok dekat ngan dia cuma Pak Ngah je..so abah ckp, jom la kita balik dok Pasir Mas..umh sendiri dh..xyah nk pk pape dh pasni..

so pindah skolah lagi..haha..kali ni ke Sekolah Kebangsaan Kubang Chenok lak..

from Google
Kat sni la sy amik UPSR..masa tu 2nd last batch yg amik 4 subjek..n i am one of them yg dpt 4A's..alhamdulillah..dapat masuk boarding skul, tp my abah n ma xkasi..katanya masih kecik lor..huhu..xpe..PMR ada lagi..

masuk skolah menengah, saya skolah kt cni..
from Google
SMK Kangkong..kalo korang perasan, nama skolah2 yg ada kt Kelantan ni lebih kepada pelik2 kan..haha..i dun know why ye..that's why saya slalu kena gelak bila g kursus, kem or pape event ngan skolah lain, they will laugh at me when i mention my skul..hadeh..sesayur2 nama skolah i ni, dh lahirkan Doktor, Engineer, Lawyer, n mcm2 tau..cikgu2 tu mmg belambak2 lah..:) here i sit my PMR exam..alhamdulillah..8A's..then move to Sek Men Sains Pasir Puteh..

from google
Masa kt skolah ni boleh dikatakan merosot yg amat pelajaran saya..sendiri mau ingat la kan..bukan nk salahkan skolah pn..:) i myself yg leka..malas..huhu..sedih2..tapi xpelah..my SPM, walaupun xberapa score, ada jugak lah A nye..hehe.. 4As, 1B, 1C and 3Ds..hebat x?..tang D tu yg mahal..Fizik, Bio, Kimia..ouuwwhh..very da sweet moment!

tu saje lah perjalanan utk persekolahan saya..seronok sangat2..really missed all the moment!

kenapa entry pasal skolah ni?saje suka2..jeles bila tgk berita dok cite pasal skolah dh bukak ni kan..besides my two sisters pn dh mula skolah..adik bongsu saya dh masuk form 1 tahun ni..she got 4As n 1B..B for her English lah..ishh..xbest!!!

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) telekung kanak-kanak (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)