Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Sunday, December 22, 2013


Bismillah..

sesekali baru la ada masa nk update blog..siang hari bz dengan bisnes kecil-kecilan..
now dah 1.40 am..baru la tergedik2 menaip..just sharing story about my family..
kat bawah ni ialah my two daughters yg dh macam kembor (kembar)..mana2 pergi mesti ada yg tanya, KEMBAR KE NI?..xtau la mata org kan..for me masih nampak la beza antara Wafa n Nur Iman..

  ape2 je mesti nk buat bersama..sempit pn sempit la..janji boleh naik skali..

 singgah masjid lepas kenduri..sempat lagi posing tepi kolam ikan :)


masa small birthday celebration utk Nur Iman..she's 2 now!

baju sama..tdo pn bersama..alahai ank Abi n Ummi..the greatest gifts from Allah

Wafa milestone...
suka bahasakan dirinya Kakak..cukup bahagia bila boleh usik Iman..tp bila mood ok, sangat la take care pasal adik..bila sy marah, dia akan back up..Kenapa Ummi marah Iman??..suka skolahkan sape2 je yg ada kt umah ni..Abi, Ummi, Tokma, Tokabah, Ciksu n Cicik..semua kena..hari2 mintak nk pergi sekolah..hmm..buat kami serba salah jadinya..masih awal rasanya nk htr dia..tggu la lima tahun dulu ye Wafa..

Nur Iman milestone...
Kadang2 bahasakan dirinya Adik..tp most of the time, dia bahasakan dirinya Iman..dh igt nama sendiri, nama kakak, ummi n abi..dh terer bukak lappy abi..game dlm hp xpayah ajar..tgk kakak main then terus set dlm kepala..Alhamdulillah..suka Ummi tgk..macam2 dh boleh cakap, boleh kenal..binatang, makanan, cerita katun, game2..etc..

sekarang rasa lebih bersyukur n dh mula nampak hikmahnya Allah bagi anak dengan jarak yg agak rapat..Alhamdulillah..

My dear husband masih seorang yang penyabar, penyayang..mcm mula2 kenal dulu..Alhamdulillah..sangat memahami saya..syukur kan..

Terima Kasih ALLAH..

jemput visit my Official Blogshop


tata

Friday, November 1, 2013

Asslamualaikum..dh lama xupdate blog..

berhabuk, bersarang sume ada kalo blog ni gobok baju..

nowadays we all stay di perlis..saya keje ngan Cimb Wealth Advisors..and part time buat jualan online just like before..


Cathy Choo Shower Gel by Cathy Doll

Sabun Slimming USA

ni antara barang yg available skrg..so kalau nk boleh la whatsapp..012 595 3789 (fizah)

oklah..nnt update lagi..

tata

Wednesday, March 13, 2013

13.3.13

dear my blog..

today ada keje skit nk dibuat di ofis..hmm..masih tertunggu2 confirmation dr client..moga2 cepat sign up the plan..insyaallah..

hr ni igtkan xmo bukak ice blended..tp td g tanya kawan yg meniaga kt tapak yg sama dgn saya tu, dia cakap ramai jgk budak2 yg lalu situ..so baik la bukak..jap lagi balik umh terus g bukak kedai..

seriously..nk je resign dr job lama tu n tumpu buat PruBsn Takaful ni..haihh..need some time utk fikirkan hal ni..

oh..by the way..today sangat comel date nye..13.3.13..

Wednesday, March 6, 2013

assalamualaikum..

dh setahun ke ek xmenulis apa2 kt cni?sendiri tulis n sendiri lupa da..

Alhamdulillah..ramai lagi kawan2 yg kt bloglist ni aktif menulis di blog masing2..saya ni bukan xigt nk menulis apa2 tp masa xberapa nk mengizinkan..dengan Wafa n Iman ni..susah nk cakap...

masa tulis ni Wafa ada kat sebelah..tggu msa nk tdo dah..Iman dh tdo sejam yang lepas..Hubby kuar g main badminton kt Kangar..

aha..Kangar..now we all officially pindah ke Perlis dh..sy n anak2 dh masuk 8@9 bulan dh..hubby dh sebulan lebih kt cni..Alhamdulillah..semuanya baik2 belaka..Syukur sangat2 pada Allah Yang Maha Adil, Maha Pemurah..

Sekarang ni saya tengah run bisnes Ice Blended dgn jenama UK Ice Blend..lokasinya di depan Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin..Ulu Pauh..at the same time, sy buat PRUBSN Takaful..sape2 yg nk tanya pasal ni boleh la ye..Insyaallah saya cuba explain :)


 
this is my current business..Nyum2 Homemade Cookies

Wafa dh 3 tahun..Nur Iman dh 1 Tahun 3 bulan..how time flies kan..

Wednesday, June 27, 2012

pengorbanan..tajuk yg sesuai i think..

once again, we decide to open up a business..but this time in Perlis..nun jauh di utara tanah air..haih..apa bleh buat kan..mlm ni xleh nk tdo lak rasa.. :( lambat lagi nk g tp dh mula rasa bahang2 sedih..meninggalkan suami tercinta n tersayang di rengit.. :( 

alahai..sayu nye hati..anak2 akan jauh dr Abi mereka..n Abi pn akan merindui Wafa n Nur Iman.. :( hmm..xboleh nk menulis dh..hati sangat sebakkk...

i'll miss u bie.. :( moga2 urusan kita sentiasa di permudahkan olehNya..amin.. i will always love u bie.. :( sedihnya....

Thursday, June 14, 2012

iman


py lah susah nk update blog skrg..lahai..ni latest pic Nur Iman..enjoy..nnt sambung hapdet lg..huhu

Saturday, April 28, 2012

~~abah..~~

Bismillahirrahmanirrahim..

sedih n sayu seketika bila dengar suara abah td..dh lama rasnya xdengar suara sedih mcm td tu..last rasanya 3 tahun lepas..masa kenduri kwin sy..

saya sangat2 lah nk tolong abah n ma di saat ini tp apakan daya..saya  xmampu nk balik semata2 utk itu..:( sy cuma seorang anak perempuan yg dh pn berkahwin & semuanya bergantung pd suami..saya xterdaya..nk membantu dr segi kewangan apatah lagi..

belum ada rezeki lagi utk saya keje makan gaji..bisnes kecik2 yg saya usahakan pn masih belum menampakkan hasil yg lumayan..skit2 tu dh ada..alhamdulillah..kesian sangat abah n ma di kampung..:( air mata ni laju je nk mengalir..alahai..

xelok pulak rasanya mengeluh..rezeki dr Dia kan..kita hanya mampu berdoa, berusaha..kemudian hanya tawakkal kepada Dia Yang Maha Pencipta..Tuhan..sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui apa yg sedang aku lalui n rasai..kasihani lah kedua ibu bapa ku Ya Allah..:(

Semoga ada sinar baru utk keluarga kami..amin..

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)