Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Thursday, December 17, 2009

before i leave...


Salam..this is, maybe my last entry before i go back to my hometown tonight..yes..we plan to go back early instead of waiting here..takut la nk tggu lama2 kt jb ni..dh la nk travel tu sgt la jauh..+- 10 hours perjalanan jgk..itupn naik kete sndiri..xde la nk rushing2 sgt..sape yg xsedih nk tinggal suami tercinta sorang2 kt umah ni..sedih sesangat dh..tp what can I do..i have to leave him here.. harap2 murah la rezeki kami..supaya my hubby boleh balik jenguk sy 2 minggu skali..:)

Sy tulis entry ni mlm td..masa dok sorang2 kt umah..sambil2 kemas barang2 nk bawak balik kg..n sambil2 usha game online my hubby..my hubby keluar, g main badminton dgn kwn2nya..malas lak nk ikut mlm ni..lagipun byk keje yg sy perlu settlekan..adeh..td masa turun tangga nk kuar mkn ngan my hubby, sy perasan sesuatu..sy semakin cepat penat bila turun n naik tangga..nk bejalan ke post box pn terasa mcm sangat jauh je..huhu..itu la my hubby ckp, balik dok kg, xyah susah2 naik trun tgga hari2..n xyah wat keje berat2 dh..dia pn kesian tgk sy, bila saya termengah2 kepenatan..

Tp kt umah ni sy masih menjalankan rutin harian sebagai seorang isteri..iron baju keje, basuh kain..lipat kain, sidai baju (yg ni my hubby slalu sgt tolong..suke sy :) hmm..bertuahnye badan..hehe..thank u so much ye abg..for helping.. kalo hari yg xberapa penat, sy bleh buat mcm2..tp bila dh xlarat..huhu..rasa mcm nk tdo je..tp sy dh susah nk tdo siang skrg..baby dlm perut slalu tendang2, mcm bagi signal nk kasi umi nya tdo sgt..hehe.. ( I guess soo..mana la kita tau kenapa kan..)

Esok (khamis) sy kena ke sekolah dimana kwn sy keje..nk g hantar barang2 kristal yg kakak tu pesan..sy kena drive lagi..haha..sangat penat nk tekan2 clucth..tp xpela..berbaloi..rezeki sy, suami n anak dlm perut..xusaha skit mana nk dapat untung kan..:) rezeki bukan dtg bergolek..kena la cari..:)

Oh ya..kelmarin mak mertua sy dh menelefon, ty kot2 sy teringin nk makan pape..hehe..so sweet my mother in-law tu.. (ayah pn sweet gak..) both my in-laws sangat2 mengambil berat pasal sy..menantu sulung lah katakana..jangan jeles la menantu second nnt..haha….wat masa skrg ni sy dh xmengidam mcm2..apa yg ada, itu la sy makan..alhamdulillah la, Allah sgt2 memberi kesenangan kt saya semasa mengadung ni..alahan pn xteruk mana..mengidam pn yg senang2 je..:) syukur sangat2..

Sy cuma xleh kalo sehari xmakan buah..apa2 buah pn xpe, sy xkisah..sepupu sy ckp, jgn makan asam2 diakhir2 n dekat2 nk bersalin, takut Hb turun..sy mmg xberapa suka asam..so xkisah sangat la pasal tu..hehe..

Oh..dh panjang karangan ni..esok la saya post ye....sempena nk balik kampung pd malamnya..insyaallah..kwn2 yg baca blog, doakan perjalanan sy n suami selamat ye..n sy selamat bersalin nnt..insyaallah..lepas ni lambat la sy update cerita2 kt cni..kalo ada kemudahan kt kg nnt, mungkin sy akan update lagi ye..till then, take care everyone..gonna miss u all..owh..satu lagi, ‘kedai’ saya pn akan ditutup buat sementara waktu ni..:) hope to open it back after my post natal..insyaallah..Jumpa lagi..Assalamualaikum w.b.t..

Monday, December 14, 2009

32 weeks..

Salam..

boleh dikatakan majoriti ckp, "eh, cepat nye ko pregnant..dh 7 bulan eh?" bila dgr 8 bulan ni..lagi la..haha..kelakor je rasa..org yg melihat n mendengar perkembangan sy ni mmg la rasa cepat..walhal, selama 32 minggu ni,mcm2 hal dh saya lalui..n alhamdulillah..rsa syukur sangat2 sebab semua ujian n dugaan drNya dpt dilalui dgn tenang..Allah pn xkan uji hamba2nya melebihi apa yg mampu ditanggung oleh hambaNya itu kan..:)

32 weeks already..baby didalam perut sy semakin aktif bergerak, xkira malam atau siang..:) sy mengalami kesukaran nk bangun dr sujud ketika solat..banyak solat secara duduk la sekarang ni..kdg2 bila terasa kuat, baru solat berdiri mcm biasa..:) Rasanya hampir 98% persiapan dh nk menimang cahaya mata dh pn kami lakukan..dr segi barang2 nye la..mentally..hehe..Tuha saja yg tahu..perasaan bercampur aduk..gementar..seronok..xsabar..takut..berdebar..sume ada..semalam bila sy ty en suami.."abg..apa perasaan nk jd ayah..dh xlama ni.." dia boleh senyum n tergelak dgn soalan sy tu..hihi..en suami ni sangat2lah istimewa..romantiknya susah sy nk describe..tp sy tau dia sangat romantik..dia sangat penyayang..tp susah nk sy gambarkan mcm mana..ckup la sekadar sy tahu dia seorang suami yang sangat2 bertanggungjawab pada keluarga n saya..

sepanjang sy alah, sy nk makan mcm2..dia xpernah pn mengeluh..sy terharu sangat bersuamikan Muhammad Faiz..:) bila saya kenangkan cerita2 dr kawan2 pasal suami masing2..tatkala tu la rasa syukur yg x terhingga pada Allah..kerana memberi pinjam seorang suami yg baik kepada sy..mudah2an Dia xamik suami sy terlalu cepat..

Mggu ni saya dh nk balik kampung..wpun lambat lagi dgn due date, tp sy rasa lebih baik sy balik awal..mana la tau kan..bersalin awal ke nnt..lagipun balik awal2 ni xde la susah suami sy tu..dia pn bleh abiskan cuti tahunan yg masih berbaki beberapa hari..khabar2nya dia akan dipindahkan ke tempat lain..so bila saya xde kat cni, lebih senang utk dia uruskan perpindahan tu..cuma kesian dia terpaksa kemas barang2 la..sabar la ye abg..kalo p ada pn, xleh nk tlg wat keje2 berat dh..huhu..


ok lah..dh abis idea nk tulis da..lain kali sambung lagi..

Friday, November 20, 2009

teringin nak...

ada beberapa perkara yang sy teringin sangat nk...ala2 wish list lak rasanya..tp wish list hape nye kalo dh ujung2 tahun nih..hehe..layan kan je la perasaan ku ini..

keje..yg ni for sure la kan..sy ni agak xbiasa dok umah without doing something..mujur la kt umah ni xfull furnished..mesin basuh xde lagi, so basuh manual..lipat kain..kemas umah n so on..ada la jugak keje yg nk kena buat..owhh..memasak!lupe nk masukkan dlm list kje..maybe ni la hikmahnya sy xkeje..kalo keje mungkin xdpt nk wat sume2 ni kan..

shopping!!..alahai..dh lama rasanya tidak berpeluang meng'shopping' kan diri sndiri n hubby..(my hubby dh shopping raya aritu..hehehe..) agak lama la juge kan..sy teringin nk buat mcm keje kt Naza dulu..ckup bulan bila gaji masuk je..akan hilanglah Hafizah dr ofis..kdg2 sorang2 pnai menjadi juge..ke Sogo lah, Pertama Kompleks lah..jalan TAR..KLCC..owwhh..really miss dat moment..bila dh sambung study n keje lak di perlis..hari2 The Store saje..di Kayangan Square itu..(nama je mega nih..jangan salah paham ye..) utk shopping nih, sy perlu keje..so back to the basic!!:)

pindah umah..yg ni teringin je la pn..sy harap sgt one day my hubby dpt la tukar kemana2..area2 utara ke..xpn pntai timur pn xpe jugak..asalkan dekat skit nk balik jenguk both my parents n in-law..dok jauh2 ni susah kalo depa sakit pening, nk balik tu masa..kos..hmm..bila la agaknya ye kita bleh pindah dr JB nih..adoi la..mudah2an Allah dgr la permintaan saya ni..n makbulkan suatu hari nnt..aminn..

expand my business..ha..yg ni sangat2 la teringin u all!!ada kedai sendiri ke..kiosk pn jadi la dulu sebagai permulaan..:) hehe..cita2 menggunung nih..jgn xtau ye..:P

ape lagi ye..hmm..byk lagi rasanya tp segan lak nk publish..kui3..ngade2 sungguh ayat itu!!lalala~~~

ok lah..nk g sambung keje2 housewife lak nih..lipat kain!bye~~



Thursday, November 19, 2009

update-setelah sekian lama..

salam..
sian my blog ni..everyday bukak..n tgk update kwn2..tapi xpernah nk update pasal diri sndiri dh..xtau la nape..xde idea maybe..:) n xtau nk mula dr mana since dh lama sgt tinggal arena penulisan ni kan..( chewahh!!mcm le pandai sangat menulis)..hmm..mana nk mula ye..sy ikut suka je la yek..ikut sedap tgn nk taip..

Pregnancy..alhamdulillah..skrg dh masuk 28 weeks ++ days..n semuanya sihat..Hb pn dh ok, 12. 8!nurse tu ckp bagus..kalo boleh kekalkan sampai bersalin ye fizah..:) sy senyum je la..dia xtau punya bersusah payah nk naikkan Hb ni..semua petua org bg sy ikut..hmm..n hasilnya Alhamdulillah..syukur sangat..baby semakin hari semakin aktif tendang2..n rolling2..kdg2 senak juge perut nih..tapi sy sgt seronok..bila dia dh kuar lihat dunia nnt, mesti sy rindukan tendangan dia..yela..nk tggu ada lagi bby tendang2..kena la sabar..mungkin 2 tahun, 3 tahun lagi..who knows kan??:P kami plan, once bby lahir, she/he will call me Ummi n her/his dad Abi..sgt suka panggilan tu..skrg kalo berckp ngan bby smbil usap2 perut pn, sy lebih suka membahasakan diri Ummi..semoga dia jd anak yg soleh/solehah nnt..amin..oh ya..bby dh bleh berinteraksi tau sebenarnya..xcaye??boleh la try..usap2 perut sambil ckp2 ngan dia..n suh dia gerak..nnt dia gerak!betul!sebab skrg dia dh boleh mendengar..so percakapan pn nk kena jg (actually kita mmg disuruh menjaga percakapan kita sepanjang kita hidup..hehe..) my bby ni kalo pasang ngaji, atau sy mengaji dia akan diam je..seolah2 mendengar kot..kalo betul, alhamdulillah la..nnt dia dh besar pn biar la dia rajin n pandai mengaji juge~~insyaallah..my hubby pn dh boleh rasa gerakan bby dlm perut..sangat teruja..kdg2 sy dh lena dulu, dia belum lena lagi, dia rajin usap2 perut..:) so sweet..sy xsedar pn, tp my hubby la cite..hehe..

hemm..panjang lebor pasal bby in my tummy ye..ok2..cite pasal lain lak..ermm..pasal keje lak kot..sy ni sangat la teringin nk bekerja..ada duit sendiri..xpayah nk mintak2 ngan my hubby..tp apa bleh buat, xde rezeki lagi..kena sabar dulu sampai abis pantang la nampaknya..harap2 ada la rezeki anak nnt..bukan apa, my hubby akan penuhi segala yg sy nk, cuma saya xsampai hati nk meminta2..since my hubby sangat banyak tanggungjawab skrg..umah, kete, family ( both lak tu)..kalo sy keje, sekurang2nya boleh la bantu ringankan beban dia kan..harap2 lepas ni ada la rezeki insyaallah..

bisnes??alhamdulillah..bisnes kami pn semakin ok skrg..rezeki Tuhan bagi..:) syukur sangat2..Alpha Lipid tu dh agak banyak yg terjual n sekrg ni dh ada 2 3 org regular customer..:) bisnes online sy pn ok jugak..alhamdulillah..cuma xserancak masa nk raya temph ari..:) tp still ok..

both of our family pn ok, sumenye sihat2..cuma musim skrg ni hari2 hujan..so xdapat la nk menoreh mcm biasa..dugaan sume tu..harap2 xlama la musim hujan ni..:) supaya kedua2 mak ayah saya dpt bekerja seperti biasa..insyaallah..

ok la..dh abis cite kot..eh..ada lagi..pasal aktiviti hujung minggu kami..tp nnt la ye..yg tu boleh update skali ngan pictures nye..baru best..hehe..till then..bye..


Friday, October 2, 2009

mari membuat bekas pensel!!

Dh lama teringin nk buat bekas pensel utk adik2 sy..arini dek kerana xbleh nk tdo pagi..sy pn mula la menggodek2 internet, cari tutorial nk buat bekas pensel..here the result!!ni baru siap utk adik..achik blom lagi..hehe..tggu..


comey x?hihi..saje suke2 buat..tp ni utk test market juge..mana tau kwn2 adik bekenan lak kan..bleh la wat new product bisnes sy!!yeehaa..menyelam sambil minum ayor..jgn sampey lemas udah le..hehe..

ok..ni lak gmbo terbaru sy..diambil pg semalam before p klinik..sudah makin gemok la..berat makin naik dh skrg..dh xsusah ati cm awl2 pregnant aritu..cuma riso pasal hb darah asyik turun je skrg ni..dh letih makan itu ini..ada satu lagi ubat nk try..iberet folic..hopefully menjadi la..mudah2an..:)
sekian saje update utk kali ni..:) nk sambung wat bekas pensel lagi satu..tp zip nye xde lak dh..kena minta en hasben membelikan zip utk sy nih!!

Thursday, September 10, 2009

biskut raya..

Hari ni bercadang2 nk mula buat biskut raya..hehe..(konon la..) tp badan rasa xbape larat nk wt..esok la kot baru mula..lagipun ada lagi saki baki kerja menjahit yg xsettle..barut baby pn xsiap2 lagi..sehari sehari tangguh keje..baju kurung pn xsiap2 gak..ape ke bz nye sy ni??xpaham betul..

hehe..bz tu xsgt sebenarnya..just xlarat..kalo awl2 hari ni mulakan keje2 yg tersebut tu, petang nnt xlarat la nk masak utk berbuka..hmm..hari ni just continue menjahit je la nampaknya..menu berbuka pn simple je hari ni..just goreng popia yg sy dh frozenkan..then goreng hati lembu, buat sambal ikan bilis+kentang..telur dadar! siap!!simple gile menu hari ni..tu je yg ada stok kt umah..esok nk kena g pasar la nampak gayanya..hujung mggu kalo jd mcm nk ajak kwn2 ofis my hubby berbuka kt umah..tgh pk2 menu jugak..ape yg best utk dihidangkan kpd tetamu ye..hmm..fikir2kan..

dh lama entry sy xbergambar kan..nk attach gambo baju kurung lah..(baju nye saje ye..kain nye belum dipotong lagi..zip pn xbeli lagi..haha..) ni bukan baju raye pon..just baju suke2 try jahit..:)



ha..ni lah dia rupa baju kurung handmade sy..comey x?haha..kain cotton murah je ni..testing kan..:) sila abaikan leher baju kurung tu ye sebab xsettle lagi jahit mata lalat nye..sakit pinggang nk sudahkan satu baju pn..hehe..mcm2 hal la skrg ni..

ok lah..sy sgt jarang update kt cni sebab lebih fokus pada blog yg satu lagi tu..huhu..

Friday, August 28, 2009

mari meng'update' blog..

Lamanye rasa xupdate cite2 kt cni..huhu..al maklum la..bz ngan bisnes skrg ni..hehe..bisnes kecik2 je pn..mengisi masa lapang yg ada..masih surirumah sepenuh masa skrg ni..nothing much i can do..kalo x buat kje umah, rehat2, blogging,facebooking..wat bisnes je la sket2..leh wat income..hehe..

persiapan puasa..masa nk puasa aritu, sy dh makin sihat..n rasanya dh bleh puasa ngan jayanya..so ajakla my hubby cari pape patut..barang dapur..lauk2, sayur n so on..utk wat stok 2 3 hari..xleh lama sebab nnt dh xfresh..mujur la dok jb ni senang nak beli..market banyak..Tesco la,Giant, Careffour, Smart..mcm2..so stakat ni alhamdulillah masih berpuasa penuh n harap diizinkanNya utk puasa penuh sampai akhir Ramadhan, insyaallah..

baby..alhamdulillah, skrh dh masuk 4 bulan..++days..so far sumenye ok..cuma x g scan lagi sebab masih mencari klinik yg Doc pmpuan..dh jmpa, tapi klinik tu syik tutup je..xtau masa mana dia bukak..esok (29hb) mungkin g try tgk lagi klinik tu..kalo hari lain, susah sket sebab hubby pakai kete..so sy xde transport nk g mana2..

bisnes..alhamdulillah..semakin baik..customer pn semakin ramai..n sume dh jd kwan baru sy..srnok sangat rsa..makin bertambah kawan sejak2 bukak 2nd blog utk bisnes ni..

persiapan raya..ha..yg ni masih dlm kira2 lagi..duit raya, nk balik kg,cuti raya my hubby..sume2 la pendek kata..insyaallah akan dilakukan skit2 start next week..kebetulan road tax kete pn mati 21hb..so bertambah la budget raya ni..timing cantik je..hehe..apa bleh buat..terima je:)

barang2 baby..sy dh pn mula membeli barang2 baby tau..excited!ditambah ngan excited tu, aritu g JJ tebrau City ngan hubby, ada sales utk barang2 baby lak..apa lagi..amik kesempatan la..lagipun sy pk, sementara kuat lagi nk jalan n pilih memilih, why not beli sekarang kan??nnt dh makin bertambah bulan, makin xlarat nk shopping lama2..kalo ikutkan mak, dia ckp tggu dulu..tapi kami g jugak..hehe..sales tu..rugi kalo x grab! sy beli je kale macm2..krim, putih, biru..sebab xtau lagi boy or girl..tp xkisah la kan..tu sume warna je..yg penting dh ada barang2 utk sambut kelahiran dia nnt..n semoga sumenye selamat:) tu je yg sy mintak..

ok lah..dh petang ni, jp lagi nk masuk dapur lak..mula memasak pape yg patut utk juadah berbuka puasa..:) nnt update lagi cite2 tentang sy n family:) da..

--->jangan lupa jenguk blog sy yg kedua tu ye.. http://fizaiz.blogspot.com

Friday, August 21, 2009

Ramadhan ya Ramadhan:)

Alhamdulillah..kita masih diberi nafas olehNya utk berjumpa dengan Ramadhan tahun ni,insyaallah..:) seronok kan??bulan yg penuh keberkatan,bulan yg penuh dgn ganjaran2 drNya..hmm..semoga tahun ni kita semua dapat memanfaatkan Ramadhan ini dgn sebaik mungkin..terasa meriah tahun ni sebab makin ramai antara kita yg sangat2 mengalu2kan n gembira dgn kehadiran Ramadhan:) Alhamdulillah..

kepada semua kawan2, pengunjung blog..Selamat menjalani ibadah puasa..

Utk mendapatkan koleksi kristal n mutiara sila klik disini

Wednesday, August 12, 2009

Pelbagai aksesori utk Raya!!

salam..dikesempatan ni, sy nk la promote my new blog..hehe..sudi2kan la jenguk ye..

http://fizaiz.blogspot.com



ada macam2 barangan mutiara n kristal dari Sabah..Gelang, gelang utk kanak2, gift set, kerongsang n etc..

jangan lupa singgah ye..n pomote la kt kwn2 terdekat..n thank u in advance!:)

Monday, July 27, 2009

tshirt for order!!sape2 berminat bleh bgtau sy ye!!

salam..

ok..this is my fren's business..i just help him to promote the designs:) sape2 yg minat ngan design2 tu, bleh la sms or leave ur comments ye..sms @ 012-5953789(fizah) state ur;-

name:
phone number:
design:
size:
short or long sleeve ( SS/LS):







Sunday, July 26, 2009

semua nya ada hikmah..

sume org tau n percaya..setiap yg jd tu pasti ada hikmahnya..sy juga percaya begitu..sejak2 dikurniakan rezeki nk dapat baby ni, macam2 kejadian jd n bila pk2..itulah hikmah disetiap yg berlaku sebelumnya..

pertama, sy dh dapat kje kt AmBank..wpun just kje wat sales, tp saya xkisah..as long as kje..tapi my hubby ada kursus 2 minggu di Langkawi..so keputusan drastik sy wat, tolak tawaran keje tu ngan rela hati sebab xsanggup la nk dok umah sorang2 2 minggu..dh la xbiasa lagi dgn keadaan JB nih..hikmahnya??Alhamdulillah..sy pregnant n sy xberapa sihat sepenuhnya dek kerana Morning sickness..:) apa jd kalo sy terima keje tu?xke haru biru nk mintak cuti bagai..haha..so itu lah Hikmahnya..Allah tu sentiasa tahu apa yg terbaik utk hamba2-Nya..

kedua..sy dapat interview bulan May aritu as Pegawai Penyelidik kt Lembaga Pertubuhan Peladang..sama la tempat keje my hubby sekarang..tapi 3 4 hari lepas, sy tau st xdapat utk jawatan tu..sy redha je..sebab sy masih xsihat sepenuhnya n awal bulan ni Pak Long my hubby nk bwk kami jalan2 kt satu tempat..so kalo kata sy dapat, n kena lapor diri awal bulan 8 ni..lagi skali la haru..xkan nk amik cuti dh??n xkan nk susahkan paklong yg dh lama uruskan n plan sume2 tu..dh la dia sponsor sume2..kami bawak badan je..hehe..itu la hikmah disebalik yg terjadi..

ketiga..baru je berlaku semalam..sy rasa sangat sihat semalam..n Alhamdulillah, saya bleh makan apa saja semalam dgn suka hatinye..:) turun2 flat nk kuar makan tu, sy terjumpa satu flyers keje kosong..wpun post Management Trainee, sy xkisah la..yg penting sy cuba dulu:) hehe..hikmah nye kt cni, Allah bagi sy sihat n ada rasa nk makan..so sy n hubby decide nk kuar makan n jalan2 kt JJ..bila turun tu, dapat la sy jmpa flyers tu..:)

saya harap lepas ni ada la lagi hikmah2 yg jd supaya sy sentiasa igt n xkan lupa padaNya..kalo kata hikmah itu xberapa menggembirakan pn, mungkin itu peringatan utk diri sy kan??terima kasih Ya Allah :)

Friday, July 17, 2009

mood HAPPY:)

salam..:)

Alhamdulillah..sangat happy hari ni tanpa sebab..hehe..sebab nk hepi je la..:) n sy begitu rajin surfing internet..mencari ukuran sesuai utk wat barut baby..:) so excited! alang2 dh tgk utk barut..tersurvey set tilam baby skali n also comforter..cuma skrg xtau lagi boy or girl so susah sket nk decide the colour..agak2 kalo wat universal colour ok kot..hehe..nnt tanya my hubby lah..:P

petang ni kalo my hubby larat, nk ajak dia g Nagoya jp..cr kain cotton utk wat sampul tilam n bantal2 baby..cadarnye kemudian pn xpe..yg penting dapat jahit utk sampul dulu so then sy bleh pos ke kampung..bleh la ma tlg isikan kekabu kedalamnye..:) hehe.. syukur sangat pada Dia Yang Maha Kuasa kerana memberi peluang merasai keseronokkan menjadi ibu..insyaallah..:)

skrg sy dh ada ukuran setiap yg nk wat tu..so misi akan diteruskan petang ni..:) wish me luck guys!!

oh ya! satu perkara sy lupa..hari ni Alhamdulillah,Tuhan makbulkan doa saya..:) sy sangat sihat n berjaya melipat timbunan kain yg dh seminggu terbiar dalam bilik solat..elok lak esok kalo xde pape aral kwn baik my hubby nk datang umah..hehe..ada hikmah disebaliknye..:) sangat seronok!!( da dua hari makan Double Cheese burger ni..xpeke ek..hehe..riso lak rase...)

Tuesday, July 14, 2009

kemalasan yg amat utk meng'update..'

salam blog...

hmm..lately sy sangat malas nk update pape kt cni..mmg xde mood langsung..bila tgk blog kwn2 yg penuh dengan cerita..seronok lak rasa..tapi perasaan malas tu tetap sama..ada 2 3 benda sy nk update n dh janji ngan smbdy utk letak pic2 baju batik..unfortunately..xde mood lagi nk amik gambar n tempek kt cni..alahai..sorry ye..

sejak masuk 10 weeks ni, sy banyak rehat2 je..dr pagi..sampai la my hubby balik kje..baru la sy gagahkan diri bangun..kalo my hubby xbalik tengahri, mmg sy baring je...wpun xtdo..
tdo malam sy pn xsenyenyak dulu dh..setiap satu jam sy terjaga..nape??sy pn xtau nk cakap..hmm..dugaan nk jd seorang ummi besar jugak rupanya..

makan?itu bab yg paling menyedihkan..sy dh kehabisan menu utk di offer pada dia yg dlm perut..sumenye xmembuka selera utk sy makan...semalam sangat2 teringin nk makan pasembor..org2 kt cni panggil rojak asma..yg ade kuar kacang tu..tapi bila makan..xsedap pulak..xsama macam yg kt Kluang..alahai..frust sangat2..sampai umah je..lebih kurang 10 minit..terus berlari ke blik air..muntah lagi..hmm..sangat penat..mujur terlintas nk beli burger kt tepi jalan..makan burger half pn dh rsa nk muntah..tapi gagahkan diri menahan rasa nk muntah tu..telan ubat n terus tdo..

itu la kisah sepanjang minggu ni..nothing interesting to be shared..hopefully dh msuk 3 months nnt, everything will be okay..rindu nk makan macam2 mcm dulu2..Ya Rabbi..tolonglah hambaMu yg lemah ini..aminn...

Tuesday, July 7, 2009

cerita dari kampung...

salam blog..lama nye tinggal..umah sy pon dh bersawang bila tggal 2 minggu..mujur la my hubby ada kt umah..hehe..hmm..mcm2 cerita jd kt kampung..mostly sume ok2 je..sangat seronok..
my mom masak everything yg st terlintas nk makan..syukur la masih punya ma yg masih kuat n sanggup masak utk sy..xkurang jugak abah pn..g cari mcm2 utk sy makan..:) seronok sangat dpt spend masa dgn ma abah n adik2 kt kampung for 2 weeks..

pagi td sy n my hubby sampai jb..pkul 2pagi..sempat tdo 3 jam je..then my hubby kena bangun utk g kje lak..hari ni sy ada 2nd check-up kt Klinik Desa Plentong..yg supposenye sy g semalam..alhamdulillah..sumenye ok..Hb pn naik..just berat badan turun sket..sebab dh makin kerap muntah..rasa2nya sebab xlalu makan last few weeks jugak..tapi xpela..nurse ckp banyak2kan minum susu, makan roti..bla..bla...hehe..sy ye kan aje yg dia ckp..:P

sy masih lagi menunggu jawapan temuduga LPP..ntah la..harap2 dapat la kje tu..agak bosan dok umah..hmm..ada cerita yg agak sedih..it's about my sister yg form 3..xpela..sy cuma doakan dia sedar akan apa yg berlaku antara kami..sy cuma nk yg terbaik utk dia..n apa yg sy buat tu adalah utk kebaikan n masa depan dia..dia mungkin dh benci sy skrg..xpela..sy terima je..harap2 xlama kebencian dia tu..semoga Tuhan bukak pintu hati dia utk menginsafi setiap perkara yg dia buat tu..

Sunday, June 14, 2009

no title...

hr ni sy sangat sedih..kenapa??sebab sy dh abis idea memikirkan apa utk makan..sy xmakan pape dr pg..saya lapar tapi sangat xde selera nk makan..huhu..sedihnye..mndi td sy nangis..lepas smyg pn sy nangis lagi..:( ni tengah siap2..my hubby nk bwk sy g makan..tapi xtau nk makan apa...Ya Allah..bukakanlah selera utk hambaMu ini makan..sangat lapar..:( huhuhu..

ada sesiapa yg ada idea mcm mana nk tambahkan selera makan??atau cadangan makanan yg bleh sy makan??huhu...

Sunday, June 7, 2009

i am 26!alhamdulillah..

today is my birthday!Alhamdulillah, syukur sangat kerana masih dilanjutkan usia oleh-Nya..:)
actually my hubby dh celebrate last night..dia bwk saya kuar makan kt Senibong-salah satu tempat makan yg agak besh la kt area umah kami ni..hehe..tenkiu ye abang..:) enjoy the food so much!:)

before g makan2 tu, we all singgah JJ Permas Jaya..tau ke utk apa kami kesana??hehe..of course la utk cari hadiah bday saya!yeay!n finally i change my mind..dr nk mintak Crocodile terus tukar Hawkeye memandangkan harga yg agak lebih kurang:) n my hubby pn xkesah jek..sian jugak sebenarnya kt my hubby..sebab saya asyik abiskan duit dia je..huhu..jahat kan??nnt saya upload gambo2nye nyeh..:)


hmm..a few close frens pn ada wish pagi td sampai la ke malam ni..tenkiu sume kerana igt bday saya..:) seronok2 jugak tapi bila dh 26 tahun ni, maknanya makin pendek la usia kita..semoga Allah panjangkan umur saya ye..aminn..

oh ya..insyaallah kalo xde pape aral..we're going to be parents soon..:) alhamdulillah..hehe...(lambat lagi, next year br jd..insyaallah..)

Wednesday, June 3, 2009

seribu perasaan...

salam blog..

rindu lak rasa nk update kt cni..wpun xde cite yg best2 pn..nk gak tulis something..saje la nk menghilangkan rasa bowink dok umah..

lately perasaan malas tu sangat banyak la saya rasa..macam mana nk mengatasi perasaan ni ye??ntah la..kenapa malas?saya sendiri pn xtau..mudah2an ianya xlama memandangkan banyak kje2 umah yg saya perlu abiskan..sian la kt my hubby..penat2 balik kje tgk umah sepah2..laundry yg xberlipat..huhu..malas n cepat penat..n penat tu yg membuatkan saya rasa xselesa nk wat pape kje..huhu..

nk masak pn xbape ada mood skrg ni..:( dugaan dr Dia sume ni..sabar la dulu kan..insyaallah ada hikmah disebalik sume2 yg jd..doakan saya ye..

Monday, June 1, 2009

tag by efa..

Puan Efa,saya baru saje balik dr bercuti panjang..hehe..maaf ye lewat beresin tag kamu..:P

List 10 things/people that you love the most
  1. my hubby!!!
  2. my family n hubby's family-ma abah, mak ayah, adik2 n adik2..:)
  3. kamera, handphones..i-pod, my wi-Max!
  4. JLF 184
  5. RG 4163
  6. bantal bushuk n selimut pooh pemberian bf terchenta!(now dh jd my hubby la..)
  7. my Crocodile's collection..")
  8. my sis-Shuraya Shukor & my love fren Khadijah Yahaya..
  9. cincin masa cintan cintun ngan my hubby:)
  10. .....................
List 10 things /people that you hate the most
  1. seseorang yg saya kira dia baik tapi suke tuduh2 tak tentu pasal
  2. org yg suka amik hak saye,xkire la apa pn..hehe..
  3. org syg suka wat aniaya kt binatang especially cats!!
  4. hipokrit!
  5. xtepati janji..
  6. suke ckp bohong, talam dua tiga muka..:)
  7. n sewaktu dengannya..
  8. tade dh kot..

List 10 thing that you like to do

  1. masak!tapi xterer2 pn..ape la..
  2. main ngan my cats..tapi di jb ni takde dh la..
  3. kemas2..sy xbape gemor sepah2..kdg2 tu ada gak la..hehe..
  4. jalan2..window shopping ngan my hubby..
  5. update blog (kale ada masa la..since i'm not around 4 2 weeks nih, terus tggal blog!hehe)
  6. balik kampung!i love my home!:)
  7. jmpa moyang saya!she's almost 100 yrs old!
  8. macam2 lagi..:)

List 5 things that you hate about your life

  1. spm saya sangat teruk!yg ni paling taleh lupe dlm hidup..huhu
  2. penat cari papa saya..kejap ada kejap hilang!
  3. kwin agak lambat compare to my frens..:(huhu..apepn thank God,i'm married now!
  4. accident!2 kali lak tu..huh!
  5. diploma sy agak hampeh!part 5 result memang 'beh' gile!yg ni taleh lupa gak!!


What would you do if you're mad at someone?

sy akan marah die!sy xcakap kot ngan die!xsuke tgk muka dia!maafkan dia ngan ikhlas tapi doakan dia blah jauh2 dr hidup saya!tanak ada pape connection ngan dia!hehe..saya agak pemarah ( menurut pandangan kawan2 la..hakikatnya??mungkin juga begitu..:)

List 5 people that you would like to tag

xtau nk tag sape la..huhu..sape2 yg xbz n rajin nk wat, sila2 la ye..:)

Sunday, May 17, 2009

i'm not around...

hai blog..

saya xde kt johor selama 2 minggu nih..so xde la nk update pape kt blog ni ye..i'll miss u my dear..huhu..:(

Friday, May 15, 2009

JOB HUNTING!

nape job hunting??sebab dah mula rase bosan yg amat dok umah..huhu..nk kje..bila dpt call from my mom telling something that not so cool..i really hope that i can get any-halal job as soon as possible..sian kt my mom n dad at home..skrg ni hujan xmenentu..so it's not so good to rubber tapper like my father..mujur la adik sy dua org je kt umah tu..kalo ramai lagi xtau la nk kata..huhu..moga2 Allah tunjukkan jalan n murahkan rezeki saya..sy nk bantu family sy:)

sy harap sangat dapat kje dlm masa yg terdekat ni..besides pity my hubby la,kje sorang2..walaupun dia sangat baik n xpernah merungut tapi saya tetap kesian kt dia..huhu..sabar ye abang..i'll find suitable job as soon as possible..pray for me k..:D

to my hubby..
thank you so much dear for being very understanding..:) love u owez..


Thursday, May 14, 2009

2 weeks vacation??? sedeynye..:(

my dearie blog:)

this weekend my hubby akan ke Langkawi to attend 2 weeks courses..Kursus Induksi..unfortunately i can't follow him..if i can, then we'll have our honeymon there..hehe..berangan je la nampaknya.:P hmm..but never mind coz i still can follow him to Perlis!yeeehaa..seronoknye saye!!mau xnye..aritu g sana sekejap sangat:) this time leh la lama2 sket..hehe..my hubby pn ok je!tq!last night dh g beli tiket..saya mungkin kt perlis 3 4 hari then sy balik umah mak..pastu baru balik kelantan:) xsabarnye nk tgk kucing2 saya yg dh makin besar!nnt saya tempek gambo dorang yek!

so as i promise..here some pictures of my last updates..aritu sangat males nk upload..ni rajin dah!i start with my i-pod Nano-which is free gift from Maxis!if it's not free, then i won't buy it at ALL!mahal seh..xberbaloi for us yg tak ber-uang ni..hehe..

ni la rupenye..
seterusnya ialah my laundy basket yg dibeli dr IKEA..hehe..the place is so grand la.but not this thing..it cost RM 8.90 only!ni ala2 cenderahati la..(my hubby cakap gtu..) sempena 1st time datang IKEA..haha..
comey x?hihi..xde kje la ni..:)
last but not least ialah my RM9.90 sandal!nk beli crocs cam Kiena xmampu lagi..huhu..tapi dek kerana keinginan melampau since last year pada kasut cenggini..sy pn mintak la hubyy belikan satu..kt Tesco jek!xpela..janji bahagia je..hehe..maceh ye hubbyku!
oklah..itu saje pasal gambo2 utk entry lepas2..:) semalam saya ada cuba satu resepi kek coklat dr internet..saje menghilangkan rasa bowink dok umah..lagipun bleh gak makan2 ngan hubby saya..:) hasilnye Alhamdulillah..seronok!bleh la my hubby bwk g ofis esok!hehe..

seronok cuba wat sesuatu kalo hasilnya menjadi..hehe:) owh.lupa satu lagi gambar la..kuih seri muka yg saya buat last Monday!
1st time buat Friday lepas tu agak lembik topping nye..so this time i try adjust dia punya bancuhan n Alhamdulillah..dh jd! (my hubby ckp kalo nk meniaga kena kurangkan pulut lapisan bwh tu..hehe..tp xpela, ni utk makan2 je..bukan nk jual..hihi)

Monday, May 11, 2009

happy MONDAY!!!

dear blog..

my hubby n i just arrive last night at 10pm..we went to KL on Friday midnight coz i have an interview at LPP..:) for the post..E41..the interview go smooth Alhamdulillah..no need to elaborate more i guess:)..

after my interview session.i beg my hubby to go to Mc'D..hehe..he agreed..YESS!!!tenkiu dear..:)we're having our brunch there..(breakfast + lunch)haha..nyum nyum!i love Mc'D so much!then, we went to my sister's house, Kak Su which is in Damansara..love to see my sis n her son!:)Danish is almost 2 years on this coming June..so cute n active boy!he's clever too!anything that he saw, he simply follow it own his own way..so cute my little Danish!owh..he also can count one to ten in Malay!hehe..brilliant right??

on Saturday night, we went to IKEA..the place that i dreamed so much!just window shopping:)hehe..i just bought the laundry basket which cost less than 10 ringgit!haha..then, we went to The Curve!so tired lah!i'll upload the picture later..

so happy spending one night stay in my sis's house..:)thank u dear:)

today my hubby ade seminar kt the Puteri Pacific hotel kt pusat bandar..i pn follow gak coz my name also included in the list for LPP representative..mudah2an cepat la jd staff LPP gak..:) aminnn..dh lepas seminar tu we all lunch kt hotel tu!makan mewah la arini..haha..bukan senang nk makan mewah2 kan..tapi as usual la..sy bukan fanatic ngan menu2 hotel tu..most of the food, presentation mmg A tapi taste so bad!bukan nk hina rezeki depan mata, tapi itu la kenyataan nye..may be it taste delicious to some people but not for me..i prefer kedai makan tepi jalan rather than 5 or 4 star hotel tuh..huh!!maklum la kan..kampung girl..:)

ok lah..jam dh dekat pkul 12 ni..i have to go now..more updates coming soon!!yeehaa..:)

Friday, May 8, 2009

Jumaat datang lagi..

pejam celik pejam celik, jumaat datang lagi..so hari ni menu utk my hubby makan2 kt ofisnye ialah seri muka:)mlm td balik dr Taman Pelangi Indah, terus start masak..bukan apa, kuih ni kena betul2 sejuk baru leh potong n makan..so ni la 1st time nk wat seri muka..sy mmg suka apa2 based makanan dr pulut ni..pulut panggang ke, pulut pagi ke..wat ever pulut la..agaknya sebab ada skit darah papa kot..(papa sy org Thai..hehe)..ntah la..kalo ikut ckp nenek gtu la..haha..lawak je rasa..

so ni la hasilnya..hasil sebenar yg dh siap masak lupa nk snap pg td coz my hubby bwk dgn loyangnye skali..xpela..next time i try lagi..this time seems like sedikit lembik dia punya top layer tu..:)segan pn ada nk kasik org makan, tp xpela..mudah2an dimurahkan rezeki di pagi Jumaat yg bahagia ni:)amin..ni bahagian bwh..pulut+ santan..
ni bahan2 utk lapisan atas..ready utk dimasak..:)
ok..bila dh masak pulut tu, tekan2 skit kasik padat..pastu tuang la lapisan atas n kukus..chewahh..mcm kelas memasak lak..hehe..komen2 dr org yg rasa seri muka tu kena la tggu my hubby balik tghari ni..hopefully they like it!

tengahari semalam bosan2, wat pizza kecik satu..saje nk makan..memandangkan baha2 utk pizza masih ada sket dlm freeze..so rajinkan diri wat doh..:)

ni before bakar..
ni lak after kuar dr oven:)
hmm..puas ati dapat makan yg di masak sndiri..save budget sket..hehe..petang ni cadang nk buat kuih cakoi lak..my hubby suka kuih tu..bleh la wat utk evening tea..:)

Wednesday, May 6, 2009

choc-chip muffin utk my hubby..

td baru lepas lunch ngan my hubby..dh 2 hari xlunch sama..rasa windu lak..hehe..so msg my hubby tanya mau lunch skali ke x?he said ok,just wait at home n he will pick me up..oh yess!!sangat hepi la..:)tenkiu to him..nasib baik la ofis xjauh mana ngan umah..hehe..so balik td i drive la..this evening, i amik dia lak..:)

td pagi dok tgk tv, tetiba rasa nk buat muffin utk my hubby minum petang kt ofis nye..:)org kata la kan..xde baby ni leh la nk wat pape pn, nk masak ke, jalan2 ke..dh ada baby nnt lain lak cite nye..agaknye ye la kot gtu..dok umah sorang2 macam2 pk nk wat..:)pg td settlekan laundry, kemas umah sket, then baru wat muffin tu..hasilnya alhamdulillah..agak menjadi la kali ni:)suke sangat..n ditambah ngan rasa suke tu, i pn wat topping utk muffin tu..jd cupcakes la ni kiranya..letak choc rice sket..nah..ready utk dimakan!!nyum!nyum!
ni sebelum masuk oven..:)

yg ni lak masa baru kuar oven..alhamdulillah..ni 1st time wat muffin:)


sudah di topping kan dengan coklat n choc rice:)sedap x??hehe...

Jom Masak2..:)

morning blog!:)

hmm..actually entry kali ni sy campur2 ngan lama2 punye cite ye..2 3 kali dh trying to paste this story but i'm so lazy lately..:)so i start with 2weeks back's story..hehe..it's on Wednesday if i'm not mistaken..terasa nk makan donut yg amat ms tu..(x mengidam pn..hehe..don't get me wrong k!)so search la some recipe from internet..then i got some..so i pick up one n try..:)remember!!i'm not good @ cooking..so kena la tiru2 je..hehe..here the performance!!tada...

ni wat utk percubaan dulu..makan2 with my hubby je..


this one i buat on Friday utk di bawa ke ofis my hubby..ada makan2 sket after baca Al-Quran..:)


ok..that's all about doughnuts..hehe..then i try buat kuih cara..(get the recipe from my mother in-law actually..tapi igt2 lupa da..so again, refer internet lagik!!)hehe..mak cakap guna santan sebab nk kasik lemak..tapi i guna fresh milk je..mana nk cr santan malam2 mak..hehe..hasilnya not so good la..xtau nk adjust api n bancuhannye..xpela..next time leh wat lagik!berusahalah!!hehe:)


ni latest news lak..yesterday i try to make Pizza..try n error also..this is my 1st time preparing Pizza..my hubby balik kje semalam, terus mintak dia rasa..:)sy suka sangat bila hubby puji!hehe..realiti nye??ntah la..haha..ikhlas kan abg?sy xguna pn Mozarella cheese..so expensive la nk beli..lagipun ni nk try dulu..next time i'll try to use the real Mozarella Cheese okay!:)

pic mula2 tu masa masak sos pizza..then bila dh ready ngan doh tu..start la wat topping nye..campak2 sume bahan..(sosej, daging, cili benggala, nenas..n lastly chesdale yg dipotong2..konon2 cam grated Mozarella la ni..hehe..blasah aje..) xkisah la kan..janji bahagia Pizza tu..dh potong2 tu bleh la dimakan ngan sos..:)minum petang n dinner semalam makan pizza tu je..hehe..

ok..tu je la utk kali ni..actually i ada wat tart nenas gak malam td, tapi hasil xbape cun la..segan nk tempek kt cni..hehe..next time maybe i letak ye..da...

Tuesday, May 5, 2009

OUR BISNES::CERAMIC

semalam terasa bersemangat lak nk pomote pasal bisnes part time yg my hubby n saya join..we all join last few months (around 7 months gak la...)so just nk share some info la pasal ni..

actually sy pn xyakin masa mula2 my hubby nk join..yela..risau jugak bisnes ni..nk kena maintain ke, nk kena cr org..rupanya bisnes ni tidak..hehe..tu yg paling ok sebab leceh la nk convince2 org nitih..lgpun kalo kata bleh convince skalipun, blm tentu leh bantu org tu balik kalo dia xaktif..

so berbalik la pasal ceramic ni kan..setelah hampir 3 bulan survey itu n ini..my hubby pn join la..berbekalkan modal 900 je pn..hehe..tapi skrg ni alhamdulillah la..bayar kete kecik kami bulan2 tu dh xyah amik duit lain..nk bayar loan pn pakai duit tu gak..so banyak la save nye:)

kt cni saya share la bisnes plan ceramic ni ye...

Tea Set: Jenama Asia Ceramic/Ceramic Business Club

Pakej Booster A:

- RM900 (Produk Tea Set) + RM155 (Keahlian Privilege Seumur Hidup + 1 unit IPS) = modal RM1055

- Jika bersetuju dengan sell back option, syarikat akan beli semula dan mengeluarkan 2 keping postdated cek RM500 n Rm 500 (untung RM100)


Pakej Booster B:


- RM1800 (Produk Dinner Set) + RM155 (Keahlian Privilege Seumur Hidup + 1 unit IPS) = modal RM1955

- Jika bersetuju dengan sell back option, syarikat akan beli semula dan mengeluarkan 2 keping postdated cek RM1000 n RM 1000 (untung RM 200)


Pakej Booster C:

- RM3800 (Produk Tea Set + Dinner Set + Warmer Set) + RM155 (Keahlian Privilege Seumur Hidup + 1 unit IPS) = modal RM3955

- Jika bersetuju dengan sell back option, syarikat akan beli semula dan mengeluarkan 3 keping postdated cek RM1500, RM 1500 n RM 1500 (untung RM 700)


BISNES NI SIMPLE SEBAB:-

1.XPAYAH CARI ORG UTK LETAK BAWAH KITA (DOWNLINE)
2.XPAYAH JUAL BARANG
3.XPAYAH NK MAINTAIN BULAN2


so kepada kwn2 yg rasa2 macam ada sedikit minat nk tau atau nk join, sila la msg sy ye..tinggal komen pn xpe..:)

Monday, May 4, 2009

life is so busy this weekend!

huh..sangat bz minggu ni..hehe..bz ngan ape?of course la jalan2 bersama hubby ku..
jadual mmg sangat padat la until tiz weekend..:)jumaat Labor Day..so my hubby cuti la..we went to Desaru again!!but this time a bit tension at first coz parking space all FULL!bukan full sangat la tapi oleh kerana sume nk cepat..main park je kete masing2,sampai sy kena mintak jasa baik depa tu alihkan skit kete dorang..yela, space kt tepi tu leh masuk satu kte lagi kalo betul2 adjust..hmm..apepun thanx to cik amoi n bf nye kerana sudi alihkan sket kete anda tu!

sampai sana of course la makan2 dulu..lapo..huhu..bangun seawal 5.30 tu..prepare nasi goreng n potong buah mangga..my hubby tlg pack baju2 yg nk ditukar selepas mandi manda kt sana nnt..:)sampai Desaru around 7.40..org dh sangat ramai da..tapi kerana semangat waja nk mandi tu, mission kami diteruskan!haha..best mandi kali ni coz ada ombak yg agak besar..adventure gtu!sakit2 la blkg ni kena pukul ngan ombak..hehe..dh dekat pkul 10 tu kami pn balik la..dh penat..hari pn dh makin panas..

sampai umh dlm pkul 12 lebih sebab dh berenti tdo kt tepi jalan jap!ngantuk sangat kata my hubby..sy xsedar pn sebab da lama tdo..hehe..dh sampai umah tu my hubby siap2 g masjid lak..ptg nya tu ada satu lagi tempat nk g..umah office mate my hubby, kak lynn..dia ada wat house warming..yg best kami leh tersesat sampai 2nd Link..haha..punya la xtau jalan kt Johor ni..aduih..penat naik kete..;)sampai umah Kak Lynn, makan2, sembang2..pastu balik umah..nk jd storyne..kami cr surau sebab takut xsempat maghrib kt umah..alih2 terjmpa Wak jual sate..pas smyg kami patah balik g gerai sate tu..hehe..lupa nk snap gambo..tapi satenye sangat la sedap n murah!!!lain kali leh g lagi!

ok lah..entry ni xde gambo le..sangat malas nk meng'snap' gambo..len kali la ye tepek gambo nye..

Monday, April 27, 2009

satu..dua..n tiga..

nape entry kali ni kira2 ek??hehe..saje suke2 je..hemm..mana nak mula ye..okla..kita wat nombor la senang sket..hihihi:)
1.pg td saya g interview kt AmAssurance..postnye?biase2 je..kalo ada rezeki, insyaallah xkemana..sudah interview tu, singgah Naza Motor JB!Jmpa kwn2 lama..kak anis n kak ros..n also the branch manager for Naza Motor JB; En Azian..sempat gak lepak sejam lebih kt ctu..haha..sonok sangat!after 3 years xjmpa kan..:0

2.semalam my hubby bwk jalan2 kt kedai kain Jakel di Tampoi, n also Zoo Johor!sonok sangat2!before g zoo tu kami singgah jap kt Masjid Sultan Abu Bakar..cantik sangat masjid tu:)len kali nk g lagi..hehe..(my hubby yg cakap...)sempat gak snap satu dua gambo kt ctu..hahaha..siap lompat2 lagi tapi xleh la nk publish kt cni..xsesuey..;)masa kt zoo tu cam biasa la leh tgk macam2 binatang ada kt ctu..mula2 tgk my feveret animal!en GAJAH!hehe..ada 2 ekor..dua2 comel..pastu en Harimau, singa, beruang, n mcm2 lagi..yg best n agak ngeri, kitorang leh dgr si singa betina n sekor lagi singa lawan mengaum..mmg bergema kt area kandang dorang tu..scary abis!!takut tapi nk gak tgk..haha..my hubby ada sy pn berani la!

3.next week ada satu lagi interview kt KL..n my hubby willing nk temankan saya!sangat hepi!hehe..oh..satu lagi la..lusa sy ada meeting Bizandry di Alor Star..esok malam sy naik bas ke sana..my hubby udah kasi permission nk kesana..tggl dia sorang2..cian..:)tapi sy g kejap je coz malam tu jugak saya akan balik JB!mana leh tggal lama2..sian my hubby nk g kje xde org prepare brekfes..hehe..

4.saya nk upload gambo2 kwin kami, unfortunately gambo yg dr professional photographer tu xleh nk upload lak dah!chitt!sangat marag!xtau nape, sy rasa mungkin sebab fomat gambo tu bukan jpeg..sape2 yg tau tlg la ajar saya ye..huhu..

ok la..nnt cite lagi..mungkin ada sambungan ke..saya nk g amik my hubby balik kje lak ni..tata..

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) telekung kanak-kanak (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)