Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Sunday, July 26, 2009

semua nya ada hikmah..

sume org tau n percaya..setiap yg jd tu pasti ada hikmahnya..sy juga percaya begitu..sejak2 dikurniakan rezeki nk dapat baby ni, macam2 kejadian jd n bila pk2..itulah hikmah disetiap yg berlaku sebelumnya..

pertama, sy dh dapat kje kt AmBank..wpun just kje wat sales, tp saya xkisah..as long as kje..tapi my hubby ada kursus 2 minggu di Langkawi..so keputusan drastik sy wat, tolak tawaran keje tu ngan rela hati sebab xsanggup la nk dok umah sorang2 2 minggu..dh la xbiasa lagi dgn keadaan JB nih..hikmahnya??Alhamdulillah..sy pregnant n sy xberapa sihat sepenuhnya dek kerana Morning sickness..:) apa jd kalo sy terima keje tu?xke haru biru nk mintak cuti bagai..haha..so itu lah Hikmahnya..Allah tu sentiasa tahu apa yg terbaik utk hamba2-Nya..

kedua..sy dapat interview bulan May aritu as Pegawai Penyelidik kt Lembaga Pertubuhan Peladang..sama la tempat keje my hubby sekarang..tapi 3 4 hari lepas, sy tau st xdapat utk jawatan tu..sy redha je..sebab sy masih xsihat sepenuhnya n awal bulan ni Pak Long my hubby nk bwk kami jalan2 kt satu tempat..so kalo kata sy dapat, n kena lapor diri awal bulan 8 ni..lagi skali la haru..xkan nk amik cuti dh??n xkan nk susahkan paklong yg dh lama uruskan n plan sume2 tu..dh la dia sponsor sume2..kami bawak badan je..hehe..itu la hikmah disebalik yg terjadi..

ketiga..baru je berlaku semalam..sy rasa sangat sihat semalam..n Alhamdulillah, saya bleh makan apa saja semalam dgn suka hatinye..:) turun2 flat nk kuar makan tu, sy terjumpa satu flyers keje kosong..wpun post Management Trainee, sy xkisah la..yg penting sy cuba dulu:) hehe..hikmah nye kt cni, Allah bagi sy sihat n ada rasa nk makan..so sy n hubby decide nk kuar makan n jalan2 kt JJ..bila turun tu, dapat la sy jmpa flyers tu..:)

saya harap lepas ni ada la lagi hikmah2 yg jd supaya sy sentiasa igt n xkan lupa padaNya..kalo kata hikmah itu xberapa menggembirakan pn, mungkin itu peringatan utk diri sy kan??terima kasih Ya Allah :)

2 comments:

Anonymous said...

agreed..walaupun adakalanya pahit untuk di telan..

fizah_ismail said...

betul2..sy sokong jugak..hehe..pahit masa nk menerima je..tp bila sesuatu jd selepas tu n wat kita rsa lega, then baru kita akan rasa"patutla..ada hikmah rupanya bnda aritu jd gtu"..hehe

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) telekung kanak-kanak (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)