Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Thursday, September 10, 2009

biskut raya..

Hari ni bercadang2 nk mula buat biskut raya..hehe..(konon la..) tp badan rasa xbape larat nk wt..esok la kot baru mula..lagipun ada lagi saki baki kerja menjahit yg xsettle..barut baby pn xsiap2 lagi..sehari sehari tangguh keje..baju kurung pn xsiap2 gak..ape ke bz nye sy ni??xpaham betul..

hehe..bz tu xsgt sebenarnya..just xlarat..kalo awl2 hari ni mulakan keje2 yg tersebut tu, petang nnt xlarat la nk masak utk berbuka..hmm..hari ni just continue menjahit je la nampaknya..menu berbuka pn simple je hari ni..just goreng popia yg sy dh frozenkan..then goreng hati lembu, buat sambal ikan bilis+kentang..telur dadar! siap!!simple gile menu hari ni..tu je yg ada stok kt umah..esok nk kena g pasar la nampak gayanya..hujung mggu kalo jd mcm nk ajak kwn2 ofis my hubby berbuka kt umah..tgh pk2 menu jugak..ape yg best utk dihidangkan kpd tetamu ye..hmm..fikir2kan..

dh lama entry sy xbergambar kan..nk attach gambo baju kurung lah..(baju nye saje ye..kain nye belum dipotong lagi..zip pn xbeli lagi..haha..) ni bukan baju raye pon..just baju suke2 try jahit..:)



ha..ni lah dia rupa baju kurung handmade sy..comey x?haha..kain cotton murah je ni..testing kan..:) sila abaikan leher baju kurung tu ye sebab xsettle lagi jahit mata lalat nye..sakit pinggang nk sudahkan satu baju pn..hehe..mcm2 hal la skrg ni..

ok lah..sy sgt jarang update kt cni sebab lebih fokus pada blog yg satu lagi tu..huhu..

3 comments:

efairuz said...

wahh..nak wat iftar kat rumah? hmm masak nasi ayam la, senang pon senang..pastu kompem lazat dan menjilat jari..hehe..

nnt ko dah terer jahit baju, bleh la aku tempah ngan ko..tempah jahit baju online, aku kasik ukuran kat ko..dah siap, pos..bleh? hehehhe

fizaiz said...

hehe..boleh2..insyaallah..tggu aku betul2 terer dulu eh..xpun kalo nk testing, beli la kain yg murah2 dulu..jgn ko kasik kain mahal2 udah le..kalo xsedap pakai nnt naye je..huhu..

efairuz said...

erm..bleh2..nnt2 bile ko rase free ko roger2 bgtau bile bleh wat..ala kain tu ko je la bli, test je dulu kain memane..aku kasik ukuran..kalo aku try ok, bleh la proceed..heehe

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) telekung kanak-kanak (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)