Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Monday, May 23, 2011

~~be positive~~

yes..tu word yg paling bagus rasanya utk keputusan yg bakal kami buat..saya akan tinggal berjauhan dengan hubby lepas ni..huhu..sedih, tp dek kerana ada mood nk menulis, so saya tabahkan hati..moga2 xde air mata mengalir la..haha..

setelah 2 tahun lebih berkahwin..n saya masih lagi belum bekerja secara rasmi..so finally we decided to make this move..saya akan balik ke kampung halaman..utk satu temuduga n juge, bercadang nk memulakan perniagaan kecil2an..temuduga tu saya just attend je..kalo ada rezeki ada lah..main plan balik kampung ni, nk set up kedai..bisnes apa?adalah..kecik2 je dulu..i'll write later lah kot..

so, lepas ni saya n Wafa n our coming baby akan berjauhan la ngan Abi..sedih sangat2 rasa..every singel moment i keep on thinking about this..tp nk buat macam mana..kitorang xbercadang utk stay di johor ni lama2..jauh sangat dr org tua..yelah..sementara masih ada org tua, kena lah kita jenguk2..beri kasih sayang, balas pengorbanan dorang kan..so far dok batu pahat ni mmg seronok..tp nk balik kampung tersangat la memenatkan..wpun boleh drive gilir2..ttp memenatkan..jauh ooo nk travel..9-11 jam gak..lagi2 dgn anak..bukan senang nk handle..ni baru sorang..:)

oh ye..last few days dapat surat interview, dari SPA lak..jawatan N27..kt JB lak tu temuduga nya..hmm..dulu asyik dapat temuduga SPA di kelantan..nak balik satu keje dh tu..now bila sy dh nekad nk balik kelantan, dapat lak surat temuduga di JB..aiyakk..pening kepala..tp tu lah rezeki kan..alhamdulillah..kalo xde pape aral, insyaallah nk attend temuduga tu,mana tau ada rezeki kan..

so kawan2 n sape2 yg sudi baca blog xseberapa saya ni..doa2kan lah kebahagiaan kami sekeluarga ye..mudah2an kami dapat lalui segala dugaan n cabaran tinggal berjauhan ni dengan hemah..insyallah..:) semoga Dia sentiasa memudahkan jalan..Amin :)

10 comments:

| gad1s s0ypans | said...

m0ga kebahagiaan milik kalian....



walau di uji ngn kejauhan...tp still kuat dgn keikhlasan.....
heee,(=

cik ETTY said...

be positive always ye akk.
hope bahgia ke anak cucu ;)

cacing said...

moga akak terus berbahagia bersama insan tersayang. selalulah menadah tangan memanjatkan doa kepada Pencipta kita... =)

ummiross said...

semoga berjaya dalam temuduga tu

Amy Syaquena said...

Good luck ok semoga ada rezeki awak kali nie..

http://sinarraudah.blogspot.com/2011/05/sinar-raudah-akan-mengadakan-baby.html

munna said...

SEMOGA BERJAYA DLM TEMUDUGA TU FIZAH.... DAN INSYAALLAH KEPUTUSAN YG DIAMBIL TU TERBAIK BUAT FIZAH SEKELUARGA

hafizah_ismail said...

tq semua :)

amin..

Anonymous said...

saya sendiri pernah berjauhan dengan suami selama 5 bulan sbb dapat tawaran kerja setelah bersalin. Kita terpaksa bekorban untuk mendapat masa depan yang lebih baik. Tapi kdg2 semua org pandang decision mcm nie x baik sbb jauh dgn suami..tapi kalu suami paham niat kita..insyaallah allah sentiasa pelihara. Tapi 1 cuba jangn berjauhan more than 2 years..i happened suami kurang kasih sayang dari cerita2 kawan2 sy.

Anonymous said...

saya sendiri pernah berjauhan dengan suami selama 5 bulan sbb dapat tawaran kerja setelah bersalin. Kita terpaksa bekorban untuk mendapat masa depan yang lebih baik. Tapi kdg2 semua org pandang decision mcm nie x baik sbb jauh dgn suami..tapi kalu suami paham niat kita..insyaallah allah sentiasa pelihara. Tapi 1 cuba jangn berjauhan more than 2 years..i happened suami kurang kasih sayang dari cerita2 kawan2 sy.

dark r0se said...

insyaAllah u can kakak!:) ros doakannnn~:)

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) telekung kanak-kanak (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)