Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Friday, October 7, 2011

~~cerita hari Selasa lepas..~~

hari tu xsempat nk update..sudahnye terlupa terus..pg ni tgh pk2 nk update pasal apa..br la teringat balik cerita hari selasa lepas..pasal g check-up..

hmm..kalo lah sy ni ber-wang..( i mean bekerja ) xmau nye ngadap misi2 yg ada di Klinik Kesihatan gomen..baik la g private..dh tentu2 servis depa kita bayar..hadoi..pagi2 lg buat hangin satu badan..

register pkul 7.40 pg, sy dapat no 6..ok la..masih awal..Wafa xikut pn hari tu, dia kt umah bersama Abi nye..nyenyak tido lagi..dh timbang, amik BP, then urine test..check Hb darah..semua ok..tu n dekat sejam setengah tggu..masih sabar n cool..then tggu turn utk misi check lak..9.30 baru la panggil..ok lah..masuk bilik nurse.."sihat hari ni?kaki ada sembab x?"
sihat misi..kaki pn ok je (sambil2 bukak stokin..bg misi tgk kaki..) betul, sy masih ok, xde sembab2, sama mcm pregnantkan Wafa dulu.."oklah, baring ye..kita check perut.."

sy baring je, then dia letak la alat hape ntah..yg nk check jantung bby..hah..sempat google..portable fetal-doppler ultrasonic..ye dh rasanya..correct me if i'm wrong..tp rupanya xla secantik gambar google ni..uzur bebenor!!!!!!!!


bacaan-160-188..xnormal katanya..masa tu mmg bby keep on kicking..non-stop lak tu..sampai misi yg check tu pggil kwn dia dtg..pastu panggil sister lak..sampai 3 org yg check..pastu mula la assume mcm2..dh nk deliver lah..baby senget lahh..hadoi..layankan aje..tup2.."awk ni kena admit nih!kita hantar ke Batu Pahat lah, wat CTG!"..hemm..agknya awk xkira gerakan ank awk ni..ini dh xnormal tau!"

sebelum masuk check tu, mmg bby gerak2..mcm biasa je..hmm..nk jawab pn pk 3 4 kali..sy pn bukan keje di bidang dorang tu..may be dorang betul..tp siap mntk, boleh x check lagi skali..bg sy rest kejap..mana tau lepas ni ok.."heh..xde rehat2 dh, kita nk hantar terus ni, naik ambulans!"..alahai..ikutkan aje lah..

sampai2 hospital, dh amik urine, terus misi pasangkan alat CTG tu..bby gerak2 juge..bacaan..cantik..normal! sampai dua org HO tu ty, akk, kenapa ye akk dihantar ke cni? dh rasa sakit nk bersalin ke?sambil2 tu dia bukak buku merah saya..oo..jantung bby gerak laju..tp jantung mmg laju pn..haha..

sempat lak HO tu buat lawak..after half an hour, sy pn dh boleh balik..bby ok, normal..cuma masa tgh aktif tu mmg la laju skit..sama la mcm kita br lepas berlari..hah!!selesai!

hmm..what to do..nurse..oo..nurse..

2 comments:

Rizziela said...

tak per.sekurang kurannya kita tau..Nurse tu ambil berat tentang kandungan kita

cik gayah said...

hahaha...sabar la kak fiza...kite pon penah kene mcm tu bile baby ny HB laju...sikit lagi kene kuar kn baby tyme tu...seb bek pakar ade...die kate mmg la HB baby laju cz da dok sempit2 kat dalam...jd kene keje keras nk dpt tmpt selesa...huhuh...law xde pakar tyme tu baby da kene kuar gak ny...sian baby..pasal lmbt tu mmg xle nk cakap...mane2 pon same...dapat no 1 pon lmbt...huhuh...berbaloi la ngan RM1 tu..sabo je la..moge kite sume selamat smpi melahirkan t...(@_@)

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) telekung kanak-kanak (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)