Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Wednesday, September 29, 2010

~~khas buat si penipu besar!~~

this is a true story ye kawan2..

it happened yesterday, at Carefour Batu Pahat..

petang semalam, we went to Carefour, mencari handpon utk my sis..teringin nk hp baru, so guna duit raya dia utk beli hp tu..ala,hp CSL je..yg regenye RM68..:P ok la kan..yang penting baru..

so msa nk balik, ada la sorang Mamat ni, he introduced himself as Helmi..dia bagi kami kad, sy satu n my hubby satu..so dia pn mula bercerita psal Lucky Draw dr company dia..bla..bla..kami pn bukak, sy py tulis thank you je..my hubby lak ada hadiah2 special..so dlm kad tu ada satu lagi kupon kecik..yg tu xleh bukak on da spot..kena ikut dia balik ofis dulu n bukak kt sana..

kami dgn perasaan cuak, takut, curiga..sume ada,ikut jgk la sebab teringin nk tau apa akan jd..mmg amik risiko..hihi..

ok, dh sampai ofis, mmg ofis cikai gile..dgn bau busuk..hmm..xleh cite lebih2 pasal bau busuk, takut timbul isu perkauman lak..:) kami gagahkan jugak la dgr apa dia nk cite..msa tu pkul 6.20..so bincang2..nyembang2..sy tgk jam, dh dekat 6.30, sy ajak my hubby g smyg Asar dulu..mmg lewat sangat dh tu..then kami janji lepas Maghrib dtg balik..

yg best, kami mintak no tepon org yg pernah menang tu..lama lepas tu baru dia datang bg no tepon org tu..pompuan, Melayu jugak..nyembang2, dia ckp la pernah menang V6..bla..bla..ok, kami keluar dr pejabat n mencari surau yg terdekat..masa kt surau tu, tepon la kwn2..n last skali tepon polis IPD Batu Pahat..sy berckp ngan Inspektor Janna..ye kot spelling nama dia..sori ye kalo salah..

then dia pn ckp la, company yg kami g td tu mmg berdaftar, tp bisnes yg depa run tu mmg salah..dh byk report polis terima tp xleh nk amik tindakan sebab tu lebih kepada jenayah yang melibatkan pengguna..ko KPDNHEP yg kena amik kes ni..

korang bayangkan ek..kita nk menang hadiah tp kita kena sediakan RM6k sebelum bukak hadiah tu..ape kess kan??ni sy snap kupon yg dia kasi..hope kwn2 n blogger2 sume dpt beware ngan taktik ni..ye..

ni kupon kecik..yg besar pn mcm ni jugak..

sy punya tulis thank you je..yg my hubby dpt dorang simpan..xsempat nk amik gambar..

kupon ni saje dh mmg buat kami curious..no serial number, no company logo..or whatever info..just tulis Special Offer 2010..dalamnye Salam Aidilfitri n Thank You..

Alhamdulilah, Allah masih pelihara kami dr penipuan ni..tujuan sy diclose ni utk kita semua berhati2..mana tau benda ni sampai kt tempat korang lak..

Nama Company: Penzone Enterprise (syarikat bedaftar ni..)
Lokasi: Jalan Maju 3, Batu Pahat..


2 comments:

nur said...

isk.. nasib baik fizah n hubby bertindak bijak.. selalu je jumpa org mcm ni kat mall.. tapi bolayan sbb takut hehe

ALL IN ONE

-NiD's- said...

BAHAYA zaman laa mcm-mcm taktik depa.....nasib baik AWAK takdak apa-apa...pasni behati-hati ok.....

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) telekung kanak-kanak (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)