Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Monday, December 20, 2010

~~meluahkan rasa syukur..~~

sekadar berkongsi rasa ye..

td masa tdokan Wafa dalam kete kt MRSM Batu Pahat, kt Pt Sulong..terfikir n rasa nk menangis je..bila mengenangkan nikmat2 yg Allah bagi..Masyaallah..tak terkira kan..

*nikmat menggerakkan seluruh anggota badan..cuba kita igt, time sakit ataupn tgk org lain yg ditimpa kecelakaan, xdapat nk gerakkan tangan, kaki mahupun mana2 anggota badan..kan jadi susah..xyah yg berat2 la..bayangkan kalau tangan telunjuk luka atau terseliuh, susah nk gunakan jari2 yg xluka tu kan..
*nikmat bercakap, berfikir..kalau suatu hari Allah xizinkan kita utk berkata2, atau berfikir, macam mana la agaknya ye??ataupun Allah tarik nikmat bercakap seumur hidup..terus BISU!mcm mana la agaknya nk berkomunikasi ngan org2 sekeliling kan?

*nikmat bernafas..ini yg paling kita xsedar rasanya..bila kita tdo malam tu, sementara nk lena, pk mcm..bila dh lena mimpi lak mcm2..ada yg best, ada yg xbest..tp bila bangun pagi tu, ada x ucap Alhamdulillah, kerana masih lagi bernyawa hari ni..

*nikmat makan dan minum..tiap2 hari kita makan n minum kan..tapi sesekali bila kita selsema, sakit tekak n mcm2 sakit lagi, xdapat nk makan ngan berselera kan?hilang nikmat makan n minum tu..masa tu rasa sangat lah xbest..tekak nk makan mcm2 tp bila makan, xrasa kesedapan makanan tu..
hmm..kawan2, pernah x lalui semua tu?mungkin ada lagi yg saya xsebut..tp itulah yg bermain difikiran saya masa dalam kereta pg td..tiba2 rsa mcm ada air mata menitis..Subhanallah..Pemurahnya Engkau Ya Allah..

Semoga kita sama2 bersyukur dengan apa yg Allah kurniakan pd kita pada hari ni..dan semoga esok masih dapat menikmati nikmat2 kehidupan tu..insyaallah..
credit to En Google
**sekadar renungan utk diri sendiri...

4 comments:

LyNn HaMzAh said...

kadang-kadang kita alpa dan leka kan fizah...terima kasih yer fizah kerana entry yang sangat berguna nie...syukur alhamdulillah...

LiErOSe~QiEmi said...

erk!!! seringkali kite lupe kan dgn nikmat2 yang dah Allah bagi.. selalu rase tak cukup, padahal berlambak nikmat yang tak penah kite fikir, tak penah kite kaji..

ermnn, thanks atas peringatan..

misyamissyou said...

yep2..byk lagi nikmat yg kite xnmpak..slalu kite lupe..

mira the monster said...

dah follow blog ni

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) telekung kanak-kanak (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)