Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Tuesday, December 7, 2010

~~Wafa is 10 months now..but..~~

Semalam g klinik utk monthly checking Wafa..actually skrg ni dh 2 bulan skali g klinik..alhamdulillah, perkembangan dia sangat bagus..:) skrg dh pandai berdiri2..pantang jmpa pape sibuk nk berdiri..kdg2 lupa yg dia xleh jalan lagi, siap lepas tangan, pastu ada gak la kadang2 tu jatuh..nangis..hehe..

satu je yang betul2 buat saya susah hati skrg ni..selera makan dia sangat la kurang..makan nasi tu skit sangat je..wpun dh cuba mcm2 menu, tetap gak xberapa nk makan..kalau bagi kentang ke, carrot ke, dia makan la jugak..ikan, ayam pn dia makan..ceritanya nasi tu xberapa nk..n kalau mkn tu mmg skit sangat lah..

dh cerita kat misi, tp dia ckp xleh kasi vitamin lagi..selagi graf berat Wafa xturun sampai level kuning (tgk carta dlm kad klinik Wafa)..ape kess???hmm..siap dia ckp, suruuh saya usaha..hai...mcm la sy ni bukan ibu kandung Wafa..ada ke mak yg nk tgk anak dia kebulur??xpaham betul..at least kasi la skit vitamin..nk tambah selera makan dia je..bukan nk suh dia obes pn!

geram betul..tp tu la kan..so petang td saya ajak hubby ke farmasi..cr Vitamin utk Wafa..stok abis pulak dh..esok petang kot br ada..so esok kami g lagi la nampaknya..nasib baik kt Rengit ni je..hmm..ty pharmasist tu, vitamin apa yg ada..dia ckp ada Appeton utk infant..Infant Drops  kalau xsilap..esok la br dpt tgk mcm mana vitamin tu..harap2 ia dapat membantu Wafa utk tambah selera makan..

now 10 bulan tp berat dia cuma 7.5 kg!kecik kan??hmm..nape la anak abi n umi ni xbape selera nk makan ye..

9 comments:

nadey said...

emmm doc ade ckp pe2 x pasai nk tarik selera mkn die????

bahaya jugak kalo xcukup nutrisi...lg2 mase ni.... die tolak susu x???? mungkin die nk tumbuh gigi tu yg die tolak makan tu.....

saba ek kak....sy doa....wafa sehat je walaupon xbyk mkn...amin

||kiena|| said...

oh, Liam pon da tak nak mkn bubur,.. dia nak makan macam org besa! haha so sambil kita makan, kita suap kan dia jugak, bergilir dgn bubur dia supaya dia makan, bila da lama2 dia da tahu, dia tolak bubur, nak nasi kita aje! =P pandai betul little liam! alhamdulillah last week check dgn paed dah 8.3kg,..

munna said...

anak munna pun dah jatul line kuning berat badajn dia.. last checked up .. berat dia 6 untuk 8 bln... susah hati gak .. dahlah kecik tapi lasak bukan main lagi..

hafizah_ismail said...

nadey,
susu masih bf lagi..xpernah tolak la yg tu..hehe..nurse yg akk jmpa tu mcm sedikit sombong je..goverment la katakan..hmm..

kiena,
Wafa dh jarang makan bubur2 ni gak, dia makan nasi biji2 dh..kalau kita makan tu, mmg dia join mkn sama but not so much..makan lauk je lebih..huhu..ni percubaan nk bg appeton infant drops tu..hopefully berkesan la utk tambah selera dia..

munna,
susah ati kan anak xlalu makan ni..alahai..

mrs_zura said...

Salam,ramai jugak yg problem anak kurang mkn tp kalu dia sihat xpe kot...appeton tu mmg bgs..moga2 wafa berselera mkn pasnie...

Jom join my GA...ajak kwn2 skali lg bgs:-)

nadey said...

kalo gtu mintak nasihat klinik je la....nympah gile kalo nurse yg sombong...dulu nadey dok hospital sbb denggi....nadey slalu je tegur nurse2 cmtu....baik xyah jd nurse....huhuh

pe2 pon...arap2 wafa nafsu selera die mcm sy skit....kihkihkih jgn smpai obes sudah...ya Allah...jauhiiii

A.D.A.M. said...

hahaha. pndainye dia. blh pulak pilih antara nasi ngan bubur. =)

nur said...

fizah.. dah besau dan dah makin comel si dia ye
ALL IN ONE

darkrose~ said...

besar dah dy! comel!:)

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) telekung kanak-kanak (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)