Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Tuesday, October 5, 2010

~~finally..it's done!~~

hamekk..dh siap pn!haha..py payah nk pakai template yg free tu..alih2, sy guna je template yg ada kt settings tu je..senang je..xpayah nk copy2..hadoi..penat adjust blog nih..bukan apa..nk kasi manage skit..ngan GA2 yg ada tu kan..blog list lagi..

bila dh 3 column ni sedikit chantek la..alamak!chantek ke???hehe..xkisah la..yg penting tuan umh suke..eh2..reader2 pn harap2 suka la ye..ramai sgt la konon2 my readers ni..hehe..poyo!!

hemm..ada lagi satu kemusykilan ye..cam mana ke nk wat font yg boleh potong2 tu..yg mcm ala2 tersilap tu la..konon2 cam potong ngan pen..xde pn kt tool bar sy nih..haishh..teringin la nk pakai font tu..:) sape2 yg tau tlg ajar ye..tenkiu!!

5 comments:

LyNn HaMzAh said...

wah rumah baru...ceria sket warnanya...erm, nak buat ayat yang potong tu fiza kena ubah setting kat blog...

first : pergi kat SETTINGS
second : klik BASIC
third : scroll ke bawah tengok SELECT POST EDITOR...pilih yang UPDATED EDITOR...

try la...insyaallah akan muncul benda tu nanti...hehehehe...

hafizah_ismail said...

ok kak lynn..tenkiu2..:)

efa fairuz said...

weh..hehe.. well done.. akhirnye pandai adjust template sendiri..

eh tapi la kan, aku just nak komen sikit je.. untuk buat blog lebih cantik, elakkan guna color scheme lebih dr 3.. contoh, ko pilih kaler yg ko suke.. mcm: kuning, biru & merah.. so play around that 3 colors je.. jgn lebih.. nanti nampak tak cantik..

kalau nak lebih bagus, cari color yang harmony.. mcm biru, hijau n kuning..takpun, pink, purple, biru..camtu.. mata nak tengok lebih selesa..

huhu.. kalau art punye konsep camni la.. so kalau boleh try ko adjust kaler font untuk tepi kiri kanan tu kasik balance..jgn colorful sgt.. huhu

pastu header ko, mase buat tu, setkan size die.. biar width die lebih drpd height..

contoh: width: 715px, height: 215px..camtu.. takdela nampak bagak sgt kang..

ehehe sedikit komen membina..jgn mare yeee :D (dah namenye lecturer seme nak consult ye tak :p)

hafizah_ismail said...

efa..okeh2..nnt aku make over lagi..byk sangat kaler cam keling dh aku tgk..ate, kaler yg dia kasik byk sangat..haha..thanx ek..nnt aku wat pelan2..nk adjust banner tu fail sket la..tp xpe, i'll try..kalo xleh aku roger ko yek..thanx again:)

Cute MuM said...

cantik warna..
I LIKE!!

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) telekung kanak-kanak (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)