Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Friday, October 29, 2010

~~Koleksi CD Wafa~~

kali ni nk bercerita pasal Cloth Diaper aka CD lak ye..

okay, now Wafa dh ada 12 keping CD utk dipakai!suke rasa sebab asal2nya ada 2 keping je!haha..cepat betul beranak pinak CD2 tu ye..haipp..ape ke beranak lak..of course la kena beli..haha..xde mende FREE la skrg dik!masuk toilet pn 3posen tau..:P
saya beli2 jenis..button n velcro!dua2 best pakai..n yang paling penting, Wafa selesa..cuma CD ni kena rajin la skit, nk kena basuh..kalo time poo poo tu lagi la..kena bersihkan poo poo dia dulu, then baru basuh..

tp..yg senangnye, xpayah nk pakai sabun basuh..eh, maksud saya sabun yg kita pakai tu la..mcm Daia ke, Breeze ke..n sewaktu dengannya..sebab CD2 ni sensitif pd sabun..kalo kena sabun nnt daya serapan makin kurang..haa..time tu mula la CD jadi bocor,xserap ken**g..so jgn salahkan CD2 tu ye..
penjagaan CD ni sangat penting, kalo nk pakai lama..mcm saya br guna utk Wafa, so kalo kedepan2 ni ada rezeki, boleh la adik2 Wafa pakai lak..(ewahh..adik2..mcm ramai lagi je..ekekekeke..)

Oh ye..CD2 ni boleh adjust sizing nye..dr S, sampai ke L..Wafa ni xbesar sangat, so masih pakai M je wat masa ni..:) tggu besar skit, bleh la pakai L..now saya masih butangkan yg ats tu utk size M..size S lak, butangkan yg paling bawah tu..jd kecik skit la CD tu..jiran saya ada yg nk try, dia beli 2 keping je..eh bukan saya jual ye..jangan salah paham lak..hehe..sy xde la tamak, sume nk jual..hehe..sy tlg belikan je utk dia..n now dia pakaikan kt anak lelaki dia g bongsu tu..

ada sebelas je sebab satu Wafa tgh pakai..yg putih tu dipanggil Insert..

 so caranya, guna la sabun basuh pinggan anda je..mcm saya, sy guna Kiddie Wash dr Cosway tu..mmg xberbuih sangat sabunnya..besides kita pakai setengah cup sabun utk sebesen air..jimat yg ni..pastu xyah nk masuk dlm softener pn..bilas2 je, sampai bersih n sidai!kalo nk spin boleh je tp masukkan dlm net ye!takut rosak button atau velcro tu je.. menurut kakyong, xyah pakai net pn xpe..hehe..tq kakyong for sharing!

oklah..saje nk share pasal CD ni.kalo sape2 nk pakai, sila la pakai ye!ekonomi sangat pakai CD ni..lagi2 kalo kita surirumah ye..banyak masa utk sesi basuh membasuh CD2 tu..hehe..:)

3 comments:

kakngah said...

semenjak dh jd fully SAHM ni...
adief fully CDing
fun!

kakyong said...

tahniah...

kakyong dah fully CD kan anak2 >10 bulan..
so far main belasah masuk WM jer.. belum ade lagi button tercabut.. xde guna net pun.. percaya lah, walau CD murah (coolabb & seangkatannya), tp memang tahan lasak...

selamat ber CD

ira-yoshida said...

igtkan cite pasal cd player td..huhu..

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) telekung kanak-kanak (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)