Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Friday, October 15, 2010

~~Wafa..~~

sebenarnya semalam lagi nk post entry ni tp xjadi..dok melayan Wafa yg xberapa sihat lagi..

Dia dh xdemam tp ada naik ruam2 merah..my hubby ckp, mungkin tu campak..ye kot eh..kalo ty my mom, dia ckp bunga rambai..whatever lah..sy pn xtau apa..dh bwk jmpa doc..dia ckp ruam2 biasa bg budak tgh membesar..dh sapu krim yg doc kasi..alhamdulillah ada kurang sket dh..tp biasa la, budak2..besides, ni kali pertama Wafa xsihat since dia lahir..jd mcm ala2 terkejut n xselesa kot..malam td pn tdo xberapa nyenyak..dia sibuk nk garu2 ruam2 tu..maybe dia rasa miang2 or pedih kot..agaknye la kan..

semalam dh sampai 2 cloth diapers yg sy order dr Norasakri Shop..cantik2 CD nye!bertambah lagi koleksi CD wafa..hehe..now dh jd 12 keping!Alhamdulillah..best pakai CD ni..jimat tau!tp kena rajin skit la..:P


 Wafa dh pandai tido dlm buai!suke betul dia tido dlm buai ni..kalo biasa tido atas toto depan tv, mesti tdo kejap2 je..now 2-3 jam tu biasa..tp dia akan bangun jgk in the middle tu, utk nyusu, then sy letak dlm tu, dia tido balik :)


ni semalam..dia rasa sihat sket, dh mula melasak..hehe..xnak dok dlm walker lak tu..nk g sendiri2 heret badan mcm komando tu..tp xlaju mana..mungkin masih xlarat..:) nk snap gambar dia, sibuk je nk panjat atas riba..hihi..
 

ni pulak petang semalam masa hubby dh balik dr keje..ntah kenapa, suke lak wat jari gtu..silangkan jari tgh dgn jari manis..:P cute sgt jari2 dia ni..geram nk gigit!!
 


now kt muka Wafa penuh dgn ruam2 merah..xmo snap gambar lah..sian tgk..tggu dia dh baik br sy amik ye..:)
kira ni sejarah la utk dia..1st time demam, 1st time naik ruam2..13/10/2010..nnt dh besar esok2, bc balik entry ni ye Wafa..:)


 

2 comments:

cha said...

demam nak membesar tu fizah. demam minta upah. cikOni setiap bulan demam, lagi² part tumbuh gigi. tapi demam dia tak merengek, main je.

bulatnya mata wafa. geram.

efa fairuz said...

hehe demam die..

mmg budak besar ni suka tido dalam buai.. kalau letak dalam buai memang lame sikit tido die.. kalau tido atas toto diorang pun tak nyenyak mane kan berguling pun rase tak selesa.. macam kite la, kalau tido atas tilam, selesa je..kalau tido atas toto, kejap je bangun..hehe

weh aku tak sempat lagi nak cari gambar anak2 aku tdo.. ade pun gambar diorang just pakai pampers..hehe.. susah nak tgk diorang berpakaian lengkap kalo dok rumah skrg ni.. asek bercawat pampes jela..

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) telekung kanak-kanak (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)