Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Saturday, January 8, 2011

~~2nd pregnancy..~~

tetiba teringin nk tau pendapat korang pasal 2nd pregnancy lah..

ape perasaan ek bila pregnant kali kedua? i mean, once dh tau pregnant tu la..terkejut ke..unexpected ke..seperti yg dirancang ke..gtu2 la..hemm..okay, meh cite detail sket lah..

ni in case yg xdirancang tetiba tau pregnant kan..apa agknya kita rasa ye?sedih ke?takut ke..

ha..gtu la..one of my fren ada yg mcm tu..belum setahun anak dia yg sulung, dia dh preggy lagi..then bila ank 2nd tu dh lahir, xsampai setahun jugak, dia preggy utk yg ke 3 lak..dgr gtu rasa mcm simpati lak kt dia..mcm xdan nk rest lagi..kesian tau..

hhmm..so far, saya..i mean we all lah..nk tgk Wafa besar dulu..mudah2an xde lagi la yg ke 2..bukan tolak rezeki..cuma xnak la terlalu teruja nk anak ramai, takut terabai ke apa..kn susah tu..at least, biar la betul2 prepare kalo boleh..tp kena igt juge..Allah tu Maha Kuasa..apa2 pn boleh berlaku kan..

so yg dah ada lebih dr seorang anak..sudi2 la komen pasal ni ye..bapak2 pn boleh komen..sape2 je la..sila komen kalo ada masa ye..tenkiu..

**saje nk tau..sharing kan caring..hehe..:)

10 comments:

eT said...

anak 1st xsampai 2 tahun lagik...
tp me ngan asben sgt excited utk dapat yg 2nd...hehehe
yg 3rd...igt nk tunggu yg 2nd cecah 2thn...tp tgk la keadaan cane nnti..:p

Ummi AmnaAmzar said...

pengalaman ummi dpt tau pregnant anak ke 2..sangatlah terujanya sama spt pregnant anak pertama...gembira tidak terkata...

Ina Hashim said...

salam,

my 1st n 2nd pregnancy mmg planned,so xlah terkejut..tapi yg ke 3-5 sumer unplanned..memula mmg a bit shocked, neves dan memacam pk dlm kepala...tapi temporary je dalam seminggu gitu...lps seminggu kompem preggy tu, eksaited pulak nak sambut baby baru :)

dark r0se said...

hye kak, lau ros...ros setuju je pendapat akk tu~ better ade gap..kan? sekurang3nye dapat bg kasih syg kat wafa dulu..hihi:D mandai jekk...sy masih belum berumah tangge..just kongsi jek~:)

..:akyn:.. said...
This comment has been removed by the author.
..:akyn:.. said...

huhu.. kesian nyer... even akyn still single dan xder ape2 pngalaman, tapi akyn rasa kesian gak...
nak melahirkan anak tuh bukan senang kan.. ibarat bersambung nyawa.. bagi akyn dlm hal nie suami n isteri ne ade kate sepakat dalam merancang famly...
kalau tak dua dua nanti susah.. akyn ade experience... my nephew, dia skunk tgh pregnant anak kedua..
anak pertama x sampai setahun lagii.. yang lagi kesian yg first uh die kena operation.. bayangkan... huhuhu :(
but all of diz juz my opinion... :)

iza said...

Salam...

1st bersalin ada pengalaman ngeri, pastu ambik masa lama jgk utk 2nd pregnant. bila anak dah 3 tahun lebih, dah bersedia, baru rancang utk pregnant plak.Alhamdulillah, menjadi. Tak la terkejut sgt sbb dah bersedia kn.

Ada jgk sorg saudara mcm tu, asyik beranak je. Bila ditanya, katanya memang malas nak makan ubat perancang. Sudahnya, tanggunglah sendiri.setahun sorang.

munna said...

munna yg 1st dan 2nd mmg planned nak jarak utk 2 tahun... yg ketiga ni nak planned lama sikit nak berehat pula...

LyNn HaMzAh said...

kak lynn memang excited waktu dapat tahu preggy kali ke2...sebab memang kak lynn n abang ezal nak anak lagi...puas mencuba fizah...syukur alhamdulillah berpeluang juga untuk preggy kali ke2...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

mestilah seronok, xcited cam 1st, kita pun tenagh menunggu rezeki untuk 2nd baby tak sabo rasanya...

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) telekung kanak-kanak (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)