Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Monday, January 17, 2011

~~kalau saya keje..~~

kalau saya keje, ada beberapa perkara yg perlu saya fikirkan..

1- Siapa nk jaga Wafa..ha..this is most critical part sebab pengasuh zaman sekarang ni bukan mcm zaman mak2 kita dolu2..ramai pengasuh yg kejam2 skrg ni..mandikan ank guna kaki lah, tidokan anak dgn tutup muka dengan kain @ bantal lah..bagi minum susu masam..n banyak lagi cite2 ngeri yg kita slalu jmpa..so, yg ni paling penting saya perlu buat if i want to work again :0

2- masalah sleepy!!yg ni kalo pepagi tu mmg ngantuk gile2..nk  bangun subuh tu kemain liat lagi..adehh..kalo keje, mana mau nk sleepy2 bagai nih..harus cergas, cerdas!hehe..

3-transport..yg ni pn kena mik kira coz now we only have a car..without any other transport..motir pn tarakkk!!so my hubby pakai kete, sy nk g keje naik ape lak?ekeke..

tapi ni semua baru angan2..planning2..blm dpt keje pn lagi..biasa la kan..i sukeeeeeee berangan skrg ni..hahaha..:P

4 comments:

kakngah said...

kakngah baru jek benti keje bln 9 thn lepas. skrg, rasa cam xnak keje dah walaupun takde pegang duit sndr lagi. dpt lak skrg ni serba serbi naik especially petrol. kang... separuh duit gaji dah buat tambang jek. lom expenses yg lain..

deeya_89 said...

hihi..nk rekemen ma ma pulak da berenti jaga baby...dlu ank ckgu enam6 die jaga...skang sume da skola..tu yg stop jaga tu...

daku.kamo said...
This comment has been removed by the author.
♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

tol tu, baba pengasuh anak adalah sebab UTAMA sekali yan perlu dipikirkan zaman sekarnag semua nak duit je tanpa menghiraukan keselamatan anak2 kita

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) telekung kanak-kanak (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)