Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Wednesday, January 19, 2011

~~Again..pasal hospital kerajaan..*sigh*~~

terkejut bila dapat surat peringatan pertama bil rawatan Wafa..last month py cite ni..igtkan dh abis..actually last month merangkap last year lah..

bil rawatan yg xdijelaskan..RM38..diulangi k..RM38..nah..kasi besar sket figure tu..korang xsalah baca dh..mmg 38 hengget je..kitorang xbayar sebab pakai GL..masa nk discharge tu dh ty kt kaunter kutipan hasil Hospital Batu Pahat, yg in-charge kt ctu ckp xyah bayar la Puan, sebab Puan dh bg GL..i asked her twice okay, pasal bil atau resit yg dia boleh kasi as a prove kitorang dh settle kt ctu..but she didn't give any..so sy xkisah la, xkan nk paksa2 lak kan..

tup2 today, i got a letter, A Warning Letter actually..1st warning letter..ape lagi,sy ni mmg jenis cepat nk hangin kalo dh tau benda tu something wrong..so i called the hospital immediately, asking so on n so on..dia boleh ckp xde GL!ha...ni mmg wat aku hangin lah!

how come boleh xde GL sedangkan merata2 sh sy tinggal copy GL my hubby tu..u can check at Wad 1, Unit Kutipan Hasil n klinik Pakar 3..nah ko..sampai 3 copy sy kasi..xckup lagi kah?

ni la masalah GH ni..hadoi..last time kena servis yg hampeh di Hospital Kota Bharu..this time kt Batu Pahat lak..

now sy cuma tggu pihak hospital telefon je..malas dh nk calling2..susah2 sangat, kitorang g bayar je bil tu..bukan nk berlagak..tp tu lah..hmm..i just fight for our right..

**sorry lah encik, saya bukan nk marah pn td..sy cuma tegas okeh..hehe..:P

5 comments:

Makbed said...

patutnya takyah bayar dah pakai gl. saya pun cemtu masa masuk wad hari tu.

amiey lee said...

me kna warning letter sbb tak bayr RM1... aiseh bila ingt2 balik spanjang g sepital mana pnah tak byr rm1..kan suma kna byr dulu sblum jmpa dktor..giler ke hapa... RM1 tu dh byr laaaaaaaaaaaaaa

ytekecik said...

hah btol tindakan akak.GH ni mmg ada skikap sambil lewa.. main2 je lebih.. mentang2 la kje ngan krjaan.. tp diaorg lgsung x profsl.. klo nak marah2 peskit tu suka suki je.. ada juga yang kuang ajau ckp perkataan y kesat..

Mummy Zara Sofea said...

mcam2 hosp gomen nie..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kekadang kesian jugak staff kat hospital gomen ne mengadap beribu2 org tak setimpal dgn kuderat diorang. kesian gak... tapi bila semua kita bawak dah cukup hangin gak hehe

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) telekung kanak-kanak (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)