Followers

fizaiz cookies

fizaiz cookies
RM 10/balang.tempahan?contact 012-595 3789 (fizah)

Monday, January 3, 2011

~~kenangan sekolah2 saya..~~

wah..sekolah2 tu..tetiba teringat lak kenangan2 yg ada masa zaman persekolahan..tahun 1990 sampai 2000..saya ada 3 sekolah rendah n 2 sekolah menengah..ekeke..'ada' tu..ape da..alah..pape je la kan..
 
masa mula2 skolah, saya terus ke sekolah rendah..no tadika2 nih..nape? i dun know lah..mungkin xberkemampuan kot..lupa lak nk tanya my mom kenapa saya xmasuk tadika..wawawa..
ni sekolah rendah pertama saya..
 
from Google
 
ha..nampak ke sign nama skolah sy ni? Sek Keb Gual Jedok, Tanah Merah..darjah 1 sampai setengah tahun darjah 3..then pindah skolah ni lak..

from Google
ni Sek Keb Bendang Nyior..juga kt Tanah Merah..

pastu arwah cek ( ayah kpd Abah that is my Atuk la..) mintak kami sekeluarga pindah balik ke Pasir Mas..nk suh dok dekat ngan dia memandangkan dia semakin tua..yg dok dekat ngan dia cuma Pak Ngah je..so abah ckp, jom la kita balik dok Pasir Mas..umh sendiri dh..xyah nk pk pape dh pasni..

so pindah skolah lagi..haha..kali ni ke Sekolah Kebangsaan Kubang Chenok lak..

from Google
Kat sni la sy amik UPSR..masa tu 2nd last batch yg amik 4 subjek..n i am one of them yg dpt 4A's..alhamdulillah..dapat masuk boarding skul, tp my abah n ma xkasi..katanya masih kecik lor..huhu..xpe..PMR ada lagi..

masuk skolah menengah, saya skolah kt cni..
from Google
SMK Kangkong..kalo korang perasan, nama skolah2 yg ada kt Kelantan ni lebih kepada pelik2 kan..haha..i dun know why ye..that's why saya slalu kena gelak bila g kursus, kem or pape event ngan skolah lain, they will laugh at me when i mention my skul..hadeh..sesayur2 nama skolah i ni, dh lahirkan Doktor, Engineer, Lawyer, n mcm2 tau..cikgu2 tu mmg belambak2 lah..:) here i sit my PMR exam..alhamdulillah..8A's..then move to Sek Men Sains Pasir Puteh..

from google
Masa kt skolah ni boleh dikatakan merosot yg amat pelajaran saya..sendiri mau ingat la kan..bukan nk salahkan skolah pn..:) i myself yg leka..malas..huhu..sedih2..tapi xpelah..my SPM, walaupun xberapa score, ada jugak lah A nye..hehe.. 4As, 1B, 1C and 3Ds..hebat x?..tang D tu yg mahal..Fizik, Bio, Kimia..ouuwwhh..very da sweet moment!

tu saje lah perjalanan utk persekolahan saya..seronok sangat2..really missed all the moment!

kenapa entry pasal skolah ni?saje suka2..jeles bila tgk berita dok cite pasal skolah dh bukak ni kan..besides my two sisters pn dh mula skolah..adik bongsu saya dh masuk form 1 tahun ni..she got 4As n 1B..B for her English lah..ishh..xbest!!!

3 comments:

LyNn HaMzAh said...

ada juga gmbr kenangan kat sekolah...

Ummi Izzah said...

zaman sekolah mmg best!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tak tu kat mana gambar sekolah akak..mmm

Labels

2011 (1) adik wafa (2) anniversary (2) announcement (2) apa2 aje (3) artis (2) award (1) balik kampung (1) bengang (1) birthday (4) bisnes (7) blogger (5) Blogshop (1) bola (6) bola sepak (3) Cloth Diapers (3) contest (8) cookies (2) Digi (1) Dinner (1) DIY (1) donut (1) Extreme Cheesy 6 (1) family (10) fizaizonlineshop (1) Free Sample (1) GA (36) GA Family (1) game (1) Getuk Ubi (1) hadiah free (1) hadiah GA (1) header (1) HeartBeat (1) Hubby (3) iklan (1) Iman (9) info (2) interview (1) iPhone4 (1) isu semasa (8) jahitan (3) jalan2 (3) kampung (2) kecik studioz (1) kek (2) kerja (8) kesihatan (1) klinik (1) KPLI (1) kristal (1) Makan2 (6) marhaban (2) masak memasak (8) me (38) Mei-tai (1) memory (1) meniarap (1) menjahit (1) mood (1) movie (1) mrsm (1) mutiara (1) my blog (19) my family (2) my GA (9) my life (1) my love (2) ngeri (1) nothing (2) nuffnang (28) open house (2) opinion (1) Our Life (8) Our Love (18) Perlis (1) pizza hut (1) pregnancy (9) promotion (1) ptptn (1) puasa sunat (2) raya (10) reminder (2) Renungan (1) result GA (2) RM (1) Ruam (1) runner aka tshirt Agent (1) sabah (1) selsema (1) song (1) spam (1) Strawbearu (8) streamyx (2) stress (1) sukan (2) tag (2) tart nenas (1) teether (1) telekung kanak-kanak (1) tips (1) travian (1) tshirt (4) Wafa (50) wafa. breasfeed (2) walker (3) winner (1) wish (2)